19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗС РФ окупували Котлярівку: які населені пункти штурмував ворог під Купʼянськом
ЗС РФ окупували Котлярівку: які населені пункти штурмував ворог під Купʼянськом

ЗС РФ окупували Котлярівку: які населені пункти штурмував ворог під Купʼянськом

Захопити Котлярівку Харківської області могли підрозділи 272-ї мотострілецької бригади РФ. Ворог атакував понад десять населених пунктів, розповіли аналітики ISW.

Збройні сили Російської Федерації захопили Котлярівку Харківської області та продовжили наступ вздовж лінії Купʼянськ — Сватове — Кремінна. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 5 травня.

За даними аналітиків, росіяни окупували Котлярівку не пізніше 4 травня, тоді як на тлі продовження атак 4 травня було зроблено інші підтверджені наступи. Згідно з геолокаційними кадрами від 4 травня, ЗС РФ просунулися в західну Котлярівку та південніше Новоселівського.

Важливо ЗС РФ окупували село Архангельське на Донеччині, — DeepState (карти)

Російські військкори заявили, що нібито захоплення всієї Котлярівки — це робота підрозділів 272-ї мотострілецької бригади РФ.

Аналітики ISW зауважили, що військові РФ вели атаки біля Синьківки, Піщаного, Кислівки, Берестового, Стельмахівки, Новосадового, Торського, Тернів, Серебрянського лісництва, Кремінної та Білогорівки.

Ситуація на фронті

Ситуація на Купʼянському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 5 травня на Купʼянському напрямку українські військові відбили 11 атак у районах Синьківки, Піщаного, Берестового Харківської області, Стельмахівки Луганської області. Там окупанти намагалися покращити тактичне положення за підтримки авіації. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилося близько десяти населених пунктів, зокрема й Синьківка, Петропавлівка, Котлярівка Харківської області.

Нагадаємо, 3 травня аналітики DeepState заявили, що військові Російської Федерації просунулися в районі Очеретиного та в Котлярівці на Купʼянському напрямку. Невідомо, у яких саме локаціях населених пунктів тривали бої.

5 травня начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що окупанти посилили штурми на південному фронті. Протягом 4 травня було зафіксовано найбільшу кількість спроб штурмів ворога — 19.

Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом