19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple представила новий iPad Pro на абсолютно новому чипі M4
Apple представила новий iPad Pro на абсолютно новому чипі M4

Apple представила новий iPad Pro на абсолютно новому чипі M4

iPad Pro: нові екрани, новий чип і підтримка штучного інтелекту

Apple анонсувала 11-дюймові та 13-дюймові iPad Pro в рамках спеціальної події "Let Loose". Планшети оснащені OLED-дисплеями, які пропонують ще багатший контраст і яскравість, розміщені в новому тоншому дизайні, який значно менший і легший. 11-дюймовий має товщину 5,3 міліметра, а 13-дюймовий – 5,1 міліметра. Вони є найбільш схожими на ноутбуки планшетами, які тільки випускала компанія.

Новий OLED-дисплей iPad Pro пропонує вищу пікову яскравість HDR з яскравішими кольорами, глибоким чорним та кращою контрастністю в порівнянні зі старими LCD та Mini-LED дисплеями попередніх моделей. Apple називає це дисплеєм Ultra Retina XDR. Компонент OLED-панелі тонший і легший, ніж раніше, що робить можливим новий загальний промисловий дизайн.


Дуже тонкий iPad Pro / Фото Apple

Це також не звичайні OLED-дисплеї: Apple заявляє, що нові iPad Pro оснащені "тандемними" OLED-дисплеями з типовою яскравістю 1000 ніт і піковою яскравістю 1500 ніт. Це усуває проблеми з яскравістю, з якими стикалися попередні OLED-екрани, і означає, що вам не буде бракувати високої яскравості Mini-LED.

Компанія також уперше пропонує опцію скла з антивідблиском і нанотекстурою для iPad.


iPad Pro / Фото Apple


iPad Pro / Фото Apple

Процесор

Цікаво бачити, що Apple повністю відмовилася від чипа M3 і дебютувала з M4 в iPad Pro – це свідчить про те, наскільки важливими компанія досі вважає ці пристрої.

Абсолютно новий процесор M4 побудований на основі 3-нанометрового техпроцесу другого покоління. Чип M4 містить новий контролер дисплея, який допомагає керувати OLED-екраном, а також вдосконалення центрального та графічного процесорів.

  • 10-ядерний ЦП забезпечує до 50% більше продуктивності порівняно з попереднім M2 iPad Pro.
  • 10-ядерний графічний процесор вперше забезпечує апаратне трасування променів і затінення сітки в iPad, що в цілому прискорює рендеринг до 4 разів порівняно з M2.
  • Прискорювачі машинного навчання Neural Engine (який може досягати 38 тера операцій в секунду продуктивності штучного інтелекту) і CPU роблять M4 "надзвичайно потужним для ШІ", за словами Apple. Це швидше, ніж у будь-якого процесора, що поставляється сьогодні, але трохи нижче, ніж обіцяють у майбутніх чипах Snapdragon X Elite, які мають 45 TOPS NPU.


iPad Pro / Фото Apple

Камери та інше

  • Apple також оновила модулі камери в новому iPad Pro, щоб робити кращі знімки, а адаптивний спалах покращує захоплення при скануванні документів.
  • Фронтальна камера перемістилася до краю екрана, що забезпечує кращу перспективу для дзвінків у FaceTime.
  • В камерах є датчик LIDAR, який будує об'ємну карту простору.
  • iPad Pro 2024 року також сумісний з новими версіями аксесуарів Magic Keyboard і Apple Pencil Pro.
  • Крім того, новий дизайн покращує тепловідведення пристрою на 20%, що призводить до збільшення продуктивності в 4 рази порівняно з попереднім поколінням iPad Pro.
  • Новий iPad Pro починається з 256 гігабайтів пам'яті, а максимальна кількість сягає цілих 2 терабайтів.


Всі основні характеристики iPad Pro / Скриншот 24 Каналу

Вартість нового iPad Pro починається від 999 доларів за 11-дюймову модель (1199 доларів із стільниковим зв’язком) і 1299 доларів за 13-дюймову (1499 доларів із стільниковим зв’язком). Ці ціни на 200 доларів вище, ніж на попередню модель.

Теги по теме
Apple Гаджеты
Источник материала
Поделиться сюжетом