19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чмут спрогнозував, коли закінчиться війна
Чмут спрогнозував, коли закінчиться війна

Чмут спрогнозував, коли закінчиться війна

Пакет підтримки від Сполучених Штатів на 61 млрд дол. дасть змогу Україні боротися у війні, яку розв'язала Росія, щонайменше до кінця 2024 року. Про це розповів директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній.

 “Це дасть змогу країні вести, боротися ще цей рік точно”, – сказав Тарас Чмут.

Можливо, що до кінця поточного року війна в Україні закінчиться.

“Все може бути. Ми живемо в світі, де можливо будь-що. Після 24 лютого 2022 року, я думаю, всі мали б сприймати світ як такий, в якому можливо будь-що. Тому а раптом?” – сказав волонтер.

61 мільярд доларів допомоги, яку Україна отримає від США, не означає, що волонтерська допомога буде більше не потрібна.

“Мені б дуже хотілося, щоб наша допомога перестала бути потрібною, але, на жаль, це не так працює. І навіть якби це був не 61, а 161 мільярд допомоги, це не є взаємозамінними процесами. Це процеси, які доповнюють один одного”, – пояснив Тарас Чмут.

Волонтерам доведеться продовжувати робити фактично все те саме, що й сьогодні.
 
“Природа волонтерського руху в тому, що держави, інституції – великі махіни, а США – дуже велика, можливо, найбільша. Вони повільні, вони інертні, вони бюрократичні і вони працюють дуже широкими мазками. І чим більша машина, тим ширшими мазками вони працюють. Волонтерський рух, він локальний, він точковий, він гнучкий, він швидкий, і він доволі часто, коли потрібно, де потрібно”, – розповів Тарас Чмут.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом