19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Експрокурорку з Криму засудили до 13 років ув’язнення за держзраду
Експрокурорку з Криму засудили до 13 років ув’язнення за держзраду

Експрокурорку з Криму засудили до 13 років ув’язнення за держзраду

Колишню прокурорку з тимчасово окупованого Криму засуджено до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено колишню старшу прокурорку прокуратури Сімферопольського району АР Крим. Її визнано винною у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

В суді доведено, що після окупації півострова громадянка України зрадила присязі на вірність українському народові та почала працювати в окупаційних органах прокуратури.

Так, з березня 2014 року вона обіймала посади «старшої помічниці прокурора Сімферопольського району прокуратури Республіки Крим», «помічниці прокурора міста Судак» та «помічниці прокурора Чорноморського району Республіки Крим».

Всупереч вимогам Конституції та законів України, засуджена виконувала незаконні накази та розпорядження «керівництва» «прокуратури Республіки Крим», забезпечуючи функціонування окупаційних органів прокуратури на півострові, додали в прокуратурі.

Отже, такими діями «прокурорка» допомагала країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності, підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, кримська прокуратура зареєструвала понад 3200 кримінальних проваджень за роки агресії Російської Федерації проти України.

Теги по теме
Крым Оккупация Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом