19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ГУР про ядерні погрози Росії: Чогось нового тут немає, події на полі бою - важливіші
ГУР про ядерні погрози Росії: Чогось нового тут немає, події на полі бою - важливіші

ГУР про ядерні погрози Росії: Чогось нового тут немає, події на полі бою - важливіші

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони сподіваються на адекватну реакцію західних країн на ядерний шантаж з боку Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі «Радіо Свобода» представник ГУР Андрій Юсов, коментуючи оголошені Москвою ядерні навчання.

«Те, що мають, тим і брязкають (ядерною зброєю – ред.). Зрештою це постійна практика Кремля. Чогось нового особливо тут немає. Є вже офіційні заяви міжнародної спільноти. Що стосується ядерного шантажу, зрозуміло, це питання до вільного світу, до Заходу. Я думаю, що реакція буде адекватною і правильною», – сказав він.

Представник ГУР зауважив, що важливіші нинішні події на полі бою.

«Є набагато цікавіші і важливіші речі – те, що відбувається безпосередньо на полі бою, там ворог так само продовжує реалізовувати і планувати речі проти нашої державності», – зауважив він.

Раніше в міноборони РФ повідомили, що Росія найближчим часом проведе навчання «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

Пентагон цю заяву назвав це прикладом «безвідповідальної риторики», однак США не спостерігають змін «у стратегічній силовій позиції» Росії після того, як Москва анонсувала навчання щодо застосування тактичної ядерної зброї.

З початку російського вторгнення в Україну країни Заходу висловлювали побоювання щодо можливого застосування Росією тактичної ядерної зброї, зокрема при невдачах на фронті. Російська військова доктрина передбачає можливість застосування ядерної зброї першими у разі «загрози самому існуванню держави».

Теги по теме
Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом