19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як підготувати автомобіль до спекотної погоди та літа: 10 пунктів до твого списку
Як підготувати автомобіль до спекотної погоди та літа: 10 пунктів до твого списку

Як підготувати автомобіль до спекотної погоди та літа: 10 пунктів до твого списку

Щоб допомогти своєму автомобілю пережити спекотні літні дні, поглянь на ці 10 порад. Щонайменше – потішишся, що ти все це вже зробив, або ж побачиш щось таке, що ненароком пропустив.

10 літніх перевірок автомобіля

  • Шини. Якщо ти використовуєш зимові шини, то, очевидно, настав час замінити їх на всесезонні або літні – вони більш жорсткі та краще тримають дорогу на гарячому асфальті. Не менш важливою є ротація шин – передніх і задніх. Це дозволить зменшити витрату пального, а також підвищити продуктивність і безпеку автомобіля в умовах теплого клімату. Ну, і стеж за тиском в шинах, адже підвищення температури може призвести до підвищення тиску (на 1 або 2 PSI на кожні 6 градусів підвищення температури). Відповідно, недокачані шини спричинять надмірний тиск на боковини, а перекачані негативно вплинуть на продуктивність і навіть можуть спричинити розрив.
  • Кондиціонер. Треба переконатися, що він функціонує належно і подає прохолодне повітря в салон. Якщо ні, можливо, потрібно буде долити холодоагент. Крайній захід – повна евакуація рідини та дозаправка у механіка.
  • Фільтри. Потрібно переконатися, що потік повітря до двигуна та салону є чистим – для твого здоров'я та автомобіля. Поглянь на повітряний фільтр салону і перевір, чи немає на ньому ознак знебарвлення або вологості. Перевір також повітряний фільтр двигуна. Чистий фільтр також покращить пробіг пального.
  • Рідини. Регулярно перевіряй рівень масла та інші життєво важливі рідини, від яких залежить робота двигуна. Влітку варто звернути особливу увагу на рівень охолоджувальної рідини, щоб запобігти перегріванню. Також треба перевірити трансмісійну та гальмівну рідини.
  • Акумулятор. На спекотній парковці чи засніженому узбіччі, будь-де розряджений акумулятор – це кошмар. А літні місяці можуть бути важкими для зарядної системи через навантаження від кондиціонера, вентиляторів, навіть аудіосистеми, яка змагається із зовнішнім шумом. Тож оглянь акумулятор на наявність будь-яких ознак зносу. Перевір його дату і подумай про заміну, якщо він застарий (понад 4 роки).

Дещо з авто ти можеш зробити сам для підготовки до літа, а з дечим треба буде звернутися до профі / Фото standret@freepik

  • Гальма. Зима погано впливає на гальма, тому перед літом треба переконатися, що вони в порядку. Механіки та автомайстерні, які пропонують перевірку гальм, є всюди. Вони оглянуть гальмівні колодки та ротори й повідомлять, чи потребують вони заміни.
  • Покриття. Лакофарбове покриття автомобіля не дуже любить літню спеку. Тривалий вплив сонячних променів може спричинити вицвітання, висихання і навіть тріщини. Треба подбати про паркування у гаражі чи бодай у тінистому місці. Також варто подумати про воскове покриття з захистом від ультрафіолетового випромінювання.
  • Склоочисники. Постійне витирання снігу та льоду взимку, не кажучи вже про пісок і сіль, могло призвести до того, що склоочисникам залишилося небагато. Зношені склоочисники залишають смуги, а ти не захочеш їх бачити під час літнього дощу. Склоочисники легко замінити, і вони значно покращать видимість.
  • Виживання. Захисти себе і свою сім'ю від невідомості, тримай у машині набір для виживання. Це про аптечку, ліхтарики, ковдри, воду, запасне колесо, також і страховку на випадок поломки на дорозі.
  • Звички. Це теж важливий пункт, адже водіння взимку і влітку може кардинально відрізнятися. Взимку ти зосереджений переважно на умовах, наприклад, ожеледиці. Влітку ж – це затори, іноді спричинені будівництвом та дорожніми роботами. Влітку також більша активність пішоходів на вулицях, велосипедистів та самокатистів. Тому підвищуй свій рівень обережності.
Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом