19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як позбутися комарів: дієві засоби та ефективні способи боротьби
Як позбутися комарів: дієві засоби та ефективні способи боротьби

Як позбутися комарів: дієві засоби та ефективні способи боротьби

В літній, весняний та частково осінній період у багатьох людей виникає проблема, пов’язана з нашестям дрібних літаючих шкідників. Це цілком природно, оскільки саме в цей період вони активно шукають їжу та розмножуються. Особливо набридливими є комарі.

Вони не тільки набридають своїм дзижчанням, а ще й завдають шкоду людині. Саме тому, в цей час потрібен засіб від комарів, який надійно захищає та попереджує їхню повторну появу. В цій статті розповімо, як його вибрати, та де знайти.

Які причини появи комарів?

Вирішили позбутись комарів в кімнаті? Спочатку з’ясуйте, з яких причин ці дрібні набридливі комахи з’являються в певному місці. Таким чином ви будете знати, як не допустити ситуацію знову. Якщо розглядати дві найбільш поширені передумови появи літаючих шкідників, то це підвищена вологість та висока температура. Місце в цьому випадку немає значення.

Кровопивці можуть оселятися як на вулиці, так і в будинку. В першому випадку – це частіше водойми або болотисті ділянки. Тут зазвичай підвищена вологість, а в теплий сезон ще й постійно підтримується оптимальна для їхньої життєдіяльності температура повітря. В квартирі та будинку зонами ризику є кухня та ванна кімната. Саме тут часто рівень вологи достатньо високий.

Що відлякує комарів?

Незважаючи на проворність, швидкість та стійкість кровопивць, все ж існують деякі речі, які викликають у них дискомфорт. Наприклад, це може бути звук на певних частотах. Він призводить до дискомфорту, і комахи намагаються не наближаться до цієї зони. Крім цього, відлякати комарів можуть запахи деяких рослин. Вони можуть уловлювати їх здалеку і уникають цих місць. Ще одним відлякуючим фактором є певні хімічні речовини, які містяться в спреях та аерозолях.

Як швидко позбутися комарів?

Це питання хвилює практично кожного, хто помітив на своїй ділянці або в домі декілька особин. Боротися з комарами в домашніх умовах можна різними способами. Зокрема, це можуть бути спеціальні пристрої, засоби для розпилювання, відлякувачі та навіть свічки з ароматом певних рослин. 

Додатково в арсенал для боротьби з кровопивцями додаються народні засоби. Проте, про все по порядку.

Як позбутися комарів в хаті і квартирі?

В цьому випадку можна використовувати комбінований підхід. Наприклад, купити свічку Adpal або Adpal A-200 з цитронеллою та доповнити їх електричним ультразвуковим відлякувачем Biogrod.

В комплексі вони забезпечать максимальний ефект. До такого приміщення комахи навіть не наблизяться.

Як позбутися комарів на подвір’ї?

Боротьба з літаючими шкідниками на відкритому повітрі є дещо складнішою, проте можливою. Для цього використовуйте пастку No Pest Mosquito trap, инсектицидну лампу Noveen IKN201 LED Economic, а аткож концентрат для розпилювання Zielony Dom. 

Кожен з низ забезпечує високу ефективність та охоплює велику площу.

Як позбутися комарів на городі та дачі?

Якщо нашестя дрібних комах є справжньою проблемою під час обробки городу або відпочинку на дачі, тоді обирайте спеціальний пристрій Mosquito Trap AMT 100.

Радіус дії в цьому випадку складає близько 8 тисяч км2. Потужний прилад не залишить шансів на виживання жодній особині. Крім цього, боротися з комарами на дачі можна за допомогою інсектицидних ламп.

Як позбутися комарів в домашніх умовах народними засобами?

Крім засобів, які представлені в продажу, в боротьбі зі шкідниками допомагають і народні методи. Зокрема, обробка поверхонь ефірними оліями. Аромати можуть бути різними, зокрема гвоздика, лимон, базилік, м’ята, лаванда. Позбутись комарів вдома допоможе і олія полину або гілочки цієї рослини. Вибір засобу вже залежить від ваших індивідуальних запитів.

Профілактика появи комах

Ефективні засоби для боротьби – це тільки перший етап на шляху до захисту свого будинку або ділянки. Потрібно також періодично виконувати профілактичні дії, які перешкоджають повторній появі кровопивць. Вони полягають у використанні спеціальних засобів у період активного розмноження, провітрювання приміщення, підтримання оптимальної температурі в кімнатах, а також встановлення москітних сіток.

Джерело: nasekomym.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом