19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як правильно садити перець у відкритий ґрунт: прості секрети для гарного врожаю
Як правильно садити перець у відкритий ґрунт: прості секрети для гарного врожаю

Як правильно садити перець у відкритий ґрунт: прості секрети для гарного врожаю

Зазвичай висадку розсади перців у відкритий ґрунт проводять із кінця травня до середини червня, коли температура повітря становить орієнтовно +15+17 градусів.

Висаджувати рекомендується загартовану розсаду, яка перебуває на стадії формування перших бутонів. Висадку найкраще проводити у вечірні години, щоб сонце не обпекло рослини. Ґрунт для вирощування солодкого перцю потрібен некислий, пухкий і родючий.

Щоб отримати найкращий результат, важливо правильно підібрати попередників для вирощування перцю. Звісно, не рекомендується вирощувати перець на одному й тому ж місці кожного року.

Чудово підійде грядка, на якій минулого року вирощувалися огірки, кабачки, гарбузи, морква або цибуля, а також сидерати. Поганими попередниками для перцю вважаються інші пасльонові (картопля, помідори, баклажани, фізаліс).

При висадці перцю у відкритий ґрунт спершу робимо лунки глибиною 15 см на відстані 45 см одна від одної, заливаємо їх водою та залишаємо на деякий час, щоб вода повністю увібралася.

Якщо ви вирощували розсаду в звичайних стаканчиках, то вийміть її разом із землею і виставіть у лунку. Якщо розсада вирощувалася в торфяних горщиках, то висаджуйте її, не знімаючи ємності.

Присипаємо корінь землею, знову поливаємо та мульчуємо. Важливо не забувати про кореневу шийку – вона повинна бути розташована над землею.

Останні новини України:

Як виростити максимальний урожай помідорів: розкрито секрет.

Як правильно виростити перець на розсаду: поради професіоналів.

Отримаєте небувалий урожай перцю, огірків і помідорів: як дешево зробити добрива.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом