19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії - фон дер Ляєн
Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії - фон дер Ляєн

Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії - фон дер Ляєн

Європа розуміє загрозу з боку Росії, яка намагається усілякими способами діяти всередині ЄС і ззовні, аби встановити свій контроль над європейським континентом. Протидіючи Росії, ЄС захищає себе й Україну.

Про це під час Європейського економічного конгресу у Катовіцах сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає кореспондент Укрінформу.

“Те, що зараз відбувається в Україні і за що борються українські воїни, стосується також нас... Це - війна, в якій йдеться про зміни кордонів в Європі, про європейську війну і знищення незалежності України. Пам’ятаймо, що це також війна з ЄС та усією міжнародною системою, яка діє за принципами”, - наголосила фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що Путін прагне до повернення імперій та авторитаризму.

“Він хоче панувати на нашому континенті, і це не якась теоретична загроза, а відкрита ціль, яка ним задекларована”, - підкреслила президент Єврокомісії, додаючи, що Польща найкраще знає цю загрозу, відтак в ЄС треба дослухатися до Варшави.

Фон дер Ляєн підкреслила, що зараз Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії, що має сприяти послабленню підтримки України. Останніми тижнями спостерігається багато кібератак, дезінформації, гібридних атак, довгострокових шпигунських кампаній, спрямованих проти країн ЄС.

“Метою усіх цих атак є розбрат у наших суспільствах, дії зсередини, атакування наших кордонів. Відтак солідарність важлива. Відповідаючи на цю загрозу, я завжди підтримую ЄС, оскільки саме Євросоюз буде готовий захищати наше верховенство права, захищаючи Україну і Європу”, - наголосила президент Єврокомісії.

Вона запевнила, що Європа підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно.

Президент Єврокомісії підкреслила, що у випадку переобрання на цю посаду на наступний термін вона призначить єврокомісара з оборонних питань. Його завданням буде підтримка і розвиток найсучаснішого ОПК країн ЄС, представлення білої книги щодо того, наскільки Європа готова до оборони і захисту від зовнішньої агресії.

Як повідомляв Укрінформ, ключовою темою, яку обговорять сьогодні європейські урядовці під час Ради міністрів ЄС із зовнішніх справ (з питань розвитку), буде реалізація плану відновлення України, що був представлений українським урядом у рамках реалізації багаторічного пакета допомоги ЄС для України в обсязі 50 мільярдів євро на 2024-2027 роки.

Фото: PTPW

Теги по теме
Украина Россия Владимир Путин Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом