19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Інфіковані культурою": вийшов новий документальний фільм про деколонізацію
"Інфіковані культурою": вийшов новий документальний фільм про деколонізацію

"Інфіковані культурою": вийшов новий документальний фільм про деколонізацію

В Україні вийшов фільм "Інфіковані культурою. Україна в пошуках протиотрути від імперського спадку". Стрічка авторства Олега Манчури розповідає на прикладах далекого минулого та недавніх подій про те, як культура стала інструментом поширення "русского міра" і створення єдиного культурного простору. 

Прем'єра фільму відбудеться у вівторок, 7 травня, о 18.00, на YouTube-каналі Миколи Княжицького. 

Російська культура нав'язувалася нам як культура вищої нації. Для того, щоб вбити в голови, що українці - нація другого сорту, яка не має таких культурних здобутків.

Москва витрачала і продовжує витрачати великі кошти й ресурси на проведення масштабної культурної спецоперації. Ставка - на м’яку силу, але за культурною експансією неминуче йдуть танки. Поети, письменники, композитори, співаки - це державний інструмент з колонізації. Саме це об'єднує Пушкіна, Чайковського, Булгакова, Кіркорова і Баскова. 

У фільмі  історики, соціологи, політики, музиканти, продюсери та книговидавці розмірковують, якими методами насаджувався "русскій мір": від історії про загадкове вбивство українського мільйонера Алчевського та протистояння Пушкіна і Шевченка у 19 столітті до заміщення українського шоубізнесу російською музикою і витискання всього українського з телебачення і радіо на межі 2000-х.

В телеефірі фільм вийде на телеканалі Еспресо у суботу, 11 травня о 22.00, повтор у неділю, 12 травня, о 7.00

Источник материала
Поделиться сюжетом