19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колаборант роздавав "гуманітарну" та "матеріальну" допомогу від РФ на Харківщині
Колаборант роздавав "гуманітарну" та "матеріальну" допомогу від РФ на Харківщині

Колаборант роздавав "гуманітарну" та "матеріальну" допомогу від РФ на Харківщині

53-річний місцевий мешканець добровільно вирішив працювати на ворога під час окупації Ізюмського району Харківської області.

Чоловік у Харківській області здійснював колабораційну діяльність, організовував обробку документів, роздавав "гуманітарну" та "матеріальну" допомогу від РФ. Про це повідомила пресслужба Харківської прокуратури у Telegram.

Правоохоронці встановили, що під час окупації військами РФ Ізюмського району 53-річний місцевий мешканець добровільно вирішив працювати на ворога. Чоловік отримав посаду "помощника начальника (с. Чернещина) Боровского территориального управления временной гражданской администрации Изюмского района Харьковской области". Так званий "глава" псевдооргану влади видав відповідний наказ.

Важливо "Вітання" від українського спротиву: стали відомі подробиці замаху на колаборанта в Якимівці

Колаборант організовував обробку документації, що подавались місцевими мешканцями до окупаційної адміністрації. Він роздавав "матеріальну" та "гуманітарну" допомогу від РФ, брав участь у нарадах.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці викрили поплічника російських окупантів, зібрали доказову базу.

Колаборанти в Україні

СБУ, як стало відомо 25 квітня, затримала дев'ятьох колаборантів. Контррозвідка затримала осіб, що входили до складу так званої "виборчої комісії № 826", яку окупанти створили у захопленому на той час Бериславському районі Херсонської області.

В українській столиці СБУ затримала колаборанта. Підприємець з Бердянська постачав російським компаніям пісок, цемент та щебінь для будівництва так званих "зубів дракона" на південному фронті. Навіть виїхавши до Києва порушник продовжив торгівлю з окупантами.

Нагадаємо, 7 травня СБУ затримала двох полковників УДО, яких звинуватили у підготовці до вбивства президента України Володимира Зеленського. Агентурна мережа ФСБ керувалася безпосередньо з Москви. Планувалося спершу завдавати ракетного удару по українських високопосадовцях, а потім запустити дрони для точкового ураження.

Источник материала
Поделиться сюжетом