19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кожного десятого: ексречник Генштабу спрогнозував, скількох чоловіків ще можуть призвати
Кожного десятого: ексречник Генштабу спрогнозував, скількох чоловіків ще можуть призвати

Кожного десятого: ексречник Генштабу спрогнозував, скількох чоловіків ще можуть призвати

Військовий експерт Владислав Селезньов не виключив, що воювати призвуть ще сотні тисяч чоловіків.

Кожного 10-го чоловіка відповідного віку в Україні можуть мобілізувати. Такою думкою поділився колишній речник Генерального штабу ЗСУ, а нині військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі ТСН.ua.

За його словами, є оціночні судження, що в Україні мобілізаційний ресурс складає близько 5 млн осіб. Селезньов пригадав слова колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який говорив, що українське військо потребує мобілізації півмільйона осіб.

"Навіть якщо ми припустимо, згідно з заявою колишнього головнокомандувача ЗСУ Залужного, що потреба у призові до лав ЗСУ становить 500 тисяч, то виходить, що мобілізованим може бути кожен 10-й для покращення ситуації на фронті. Зважаючи на те, що іншої цифри немає, то варто орієнтуватися на такі", — вважає військовий експерт.

Він зауважив, що здебільшого країни у світі засекречують дані про мобілізаційний процес. В Україні також складно говорити про якісь конкретні цифри.

Нагадаємо, 6 травня голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що окупанти розпочали нову хвилю мобілізацію на окупованій частині області. За його словами, до російського війська хочуть призвати 150 тисяч чоловіків. У зоні ризику — мешканці регіону віком від 18 до 30 років.

6 травня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкти щодо продовження дії воєнного стану й мобілізації на території України ще на три місяці.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом