20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лазерна епіляція: больовий фактор, побічні ефекти та результат
Лазерна епіляція: больовий фактор, побічні ефекти та результат

Лазерна епіляція: больовий фактор, побічні ефекти та результат

Мати волосся на тілі - це абсолютно нормально, і не існує жорсткого правила, яке б зобов'язувало вас його видаляти. Однак серед тих, хто шукає способи видалення волосся, лазерна епіляція є популярним вибором.

Але перед тим, як записатися на цю дорогу процедуру, важливо зрозуміти, чого слід очікувати. Ми зібрали для вас інформацію про цей тренд в індустрії краси.

Процедура болюча, але надає миттєвий результат

Лазерна епіляція, безсумнівно, болюча, але це не так вже й погано. Більшість людей, які проходили лазерну епіляцію, кажуть, що відчувають гострий укол кожного разу, коли лазер потрапляє на вас.

Біль також може посилюватися в чутливих зонах. Однак, це лише короткочасне печіння, яке зазвичай не триває надто довго.

Набряк після процедури є досить поширеним явищем

Після кожного сеансу лазерної терапії ви, швидше за все, відчуєте почервоніння і набряк навколо зони обробки. Це нормальна реакція, яка називається перифолікулярним набряком і вказує на набряклість волосяних фолікулів.

У деяких випадках свербіж, почервоніння і набряк, що виникають після процедури, можуть тривати до 24 годин, але у більшості людей вони зникають через годину-дві.

Кількість сеансів залежить від типу волосся

Тип лазерного лікування і кількість сеансів, необхідних для постійної епіляції, залежать від вашого типу волосся. Тому важливо проконсультуватися з досвідченим дерматологом, щоб зменшити ризик ускладнень від процедури.

Повне видалення волосся зазвичай займає від 8 до 12 сеансів, хоча ви можете помітити значно меншу кількість волосся вже після першого сеансу.

Волосся може відростати знову під впливом гормонів

Лазерна епіляція здебільшого є безповоротною процедурою. Однак у деяких людей через деякий час може спостерігатися відростання волосся через гормональні коливання.

Якщо ви помітили, що на ділянках, де проводилася процедура, проростає волосся, негайно зверніться до дерматолога. Лікар огляне волосся, що відросло, і запропонує подальше лікування, яке слід проводити один-два рази на рік.

Раніше OBOZ.UA пояснював, чому лазерна епіляція ефективніша за шугаринг.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом