19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ми стежимо за цим": у Байдена пояснили, як РФ "захиститися" від західної зброї в Україні
"Ми стежимо за цим": у Байдена пояснили, як РФ "захиститися" від західної зброї в Україні

"Ми стежимо за цим": у Байдена пояснили, як РФ "захиститися" від західної зброї в Україні

На думку радника Білого дому Джона Кірбі, брязкати ядерним арсеналом безрозсудно та безглуздо, та й це не змусило США змінити свою позицію щодо підтримки України.

Щоб Україна не уразила або не знищувала російські війська західною зброєю, президенту РФ Володимиру Путіну достатньо вивести свої війська з української території. Про це на брифінгу заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі.

"Якщо Путін і російські офіційні особи стурбовані тим, що їхні війська в Україні можуть бути уражені зброєю, яку виготовили в інших державах, то найлегший спосіб уникнути цього, — це просто вивести свої війська", — сказав Кірбі.

Він також відреагував на оголошення Росією навчань із використанням тактичної ядерної зброї. Він наголосив, що Вашингтон уважно відстежує це питання, і назвав "ядерну" риторику російського керівництва безвідповідальною.

"Для лідера великої ядерної держави це просто безрозсудно та безвідповідально брязкати ядерним арсеналом і натякати на його потенційне використання. Очевидно, що ми стежимо за цим зараз і продовжували дуже уважно стежити раніше. Можу вам сказати, що поки що ми нічого не побачили, навіть попри безрозсудну риторику, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування", — наголосив Кірбі.

Нагадаємо, у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 6 травня 2024 року аналітики зазначили, що Росія активізує погрози застосування тактичної ядерної зброї для того, щоб змусити західних лідерів обмежити військову підтримку України, а також домогтися заборони на використання західного озброєння для ударів по військових об'єктах на території РФ.

3 травня офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова під час брифінгу заявила, що в разі атаки на Крим і, зокрема, на Кримський міст, Москва має намір завдати "удар відплати, який буде нищівним".

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом