19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Волині під овочеві культури відведено 13 тис га земель
На Волині під овочеві культури відведено 13 тис га земель

На Волині під овочеві культури відведено 13 тис га земель

Овочеві культури на Волині вирощують переважно в особистих селянських господарствах. Якщо під посадкові площі для овочів відведено 13 тисяч гектарів, то 500 гектарів або 4 % — це землі сільгосппідприємств і юридичних осіб. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Відповідну заяву зробив начальник відділу рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Книш. З його слів, 96 % відсотків — це ділянки з городиною селян-одноосібників.

Зі слів посадовця, картоплі цього року планують висадити на 89 тисячах гектарів, 80 % уже посаджено. Восени 2023-го, зазначив Олександр Книш, в області зібрали 1 мільйон 300 тисяч тонн картоплі, інших овочів орієнтовно 300 тисяч тонн.

Половина з вирощеного, сказав посадовець, забезпечує потреби споживачів області, решту продають у різні регіони України. Найбільшу питому вагу в області займає морква: її висівають на майже 4 тисяч гектарах, збирають близько 100 тисяч тонн.

“Безумовно ми й в себе заміщаємо, і в інших регіонах, які випали з аграрного виробництва. Культури борщового набору, вони мають суттєву вагу, це капуста, яка з площі 2 000 гектарів дає близько 45 тисяч тонн, буряк теж до двох тисяч. Цибулі висіваються близько тисячі гектарів і вал десь близько 30 тисяч тонн”, — додав посадовець.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом