19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не варто витрачати гроші на осушувач повітря: які кімнатні рослини знижують вологість у приміщенні
Не варто витрачати гроші на осушувач повітря: які кімнатні рослини знижують вологість у приміщенні

Не варто витрачати гроші на осушувач повітря: які кімнатні рослини знижують вологість у приміщенні

Якщо ви хочете зекономитина осушувачі повітря — можете замінити його кімнатними рослинами.

Підвищена вологість у приміщенні може стати не лише джерелом дискомфорту, але й негативно вплинути на ваше здоров'я та самопочуття. Вона може призвести до появи цвілі, грибка, алергічних реакцій, а також сприяти розвитку застуди та інших захворювань. Також, ми писали, як зробити саморобний осушувач повітря.

Є кімнатні рослини, які можуть осушити повітря у домі:

Папороті бостонські

Ці пишні папороті добре відомі своєю здатністю поглинати вологу з повітря. Їм потрібне непряме сонячне світло та вологий ґрунт, але вони досить невибагливі у догляді.

Пальма бамбукова

Ця елегантна пальма родом з тропічних лісів і любить вологі умови. Це чудова кімнатна рослина для осушення повітря, а також вона може додати трохи тропічного колориту у ваш декор.

Африканська фіалка

Ці яскраві квітучі рослини люблять вологі умови, але не переносять перезволоження. Вони можуть допомогти осушити повітря, поглинаючи вологу з листя. Африканські фіалки – це трохи більш вибагливі кімнатні рослини, але вони того варті завдяки своїм красивим квітам.

Орхідея фаленопсис

Ці тропічні квіти люблять вологі умови, але не переносять перезволоження. Вони можуть допомогти осушити повітря, поглинаючи вологу з коренів і листя. Орхідеї фаленопсису – це трохи більш вибагливі кімнатні рослини, але вони того варті завдяки своїм красивим квітам.

Порада:

Для кращого контролю за рівнем вологості у вашому домі рекомендується використовувати гігрометр. Цей прилад дозволяє вимірювати рівень вологості в приміщенні, що допоможе вам визначити, які заходи необхідно вжити для його регулювання.

Пам'ятайте, що боротьба з підвищеною вологістю – це комплексний процес, який потребує регулярних зусиль. Дотримуючись цих простих порад, ви зможете створити комфортну та здорову атмосферу у вашому домі та покращити своє самопочуття.

Источник материала
Поделиться сюжетом