19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пухка апетитна паска, яку навіть руками змішувати не треба: найпростіший рецепт
Пухка апетитна паска, яку навіть руками змішувати не треба: найпростіший рецепт

Пухка апетитна паска, яку навіть руками змішувати не треба: найпростіший рецепт

Ароматні паски з цукатами

Ми розповідали, чому паска не підіймається. Її часто печуть лише на Великдень, однак часто зустрічається традиція пекти паски двічі — на Великдень і на Провідну Неділю.

Ділимось вдалим рецептом паски. Цей рецепт простий, чіткий, а результат – неперевершений. Як її приготувати, розповіла кулінарна блогерка під ніком katia_cooking.

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 45 г вологих дріжджів
  • 4 ст. л. борошна

Для тіста:

  • 4 домашні яйця
  • 180 г цукру (8 ст. л.)
  • 1/3 ч. л. солі
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г вершкового масла (82,5%) кімнатної температури
  • 600 г борошна
  • 100 г цукатів
  • Цедра 1 апельсина та 1 лимона (натерти на дрібну терку)

Для змащення:

  • 1 жовток
  • 1 ст. л. молока

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиніть 1 ст. л. цукру та дріжджі. Додайте 4 ст. л. борошна, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 20 хвилин, до утворення пишної шапки.
  2. У мисці збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром до пишності. Додайте розм'якшене вершкове масло та знову збийте.
  3. Влийте опару, перемішайте лопаткою. Поступово додавайте просіяне борошно, кожного разу ретельно перемішуючи. Тісто руками не замішуйте!
  4. Додайте цукати, цедру апельсина та лимона, перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1,5 години, до збільшення в об'ємі вдвічі.
  5. Змастіть руки рослинною олією, обімніть тісто, щоби воно стало гладким. Розділіть тісто на 5 частин (4 по 240 г, 1 на 380 г). З кожної частини сформуйте паску бажаної форми, заповнюючи форму на 1/3.
  6. Накрийте форми рушником і залиште паски в теплому місці ще на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть паски збитим жовтком з молоком. Випікайте 40 хвилин. Час може трохи відрізнятися залежно від особливостей вашої духовки.

Готові паски вийміть з духовки, дайте їм трохи охолонути у формах, потім перекладіть на решітку та повністю охолодіть. Також ми ділились чудовим рецептом салату з вареними яйцями.

View this post on Instagram

A post shared by Катя | Найкращі рецепти у світі Instagram👩🏼‍🍳 (@katia_cooking_)

Источник материала
Поделиться сюжетом