19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Радіо Свобода» назвала європейські країни, які відправили своїх представників на інавгурацію Путіна
«Радіо Свобода» назвала європейські країни, які відправили своїх представників на інавгурацію Путіна

«Радіо Свобода» назвала європейські країни, які відправили своїх представників на інавгурацію Путіна

За даними видання, сьогодні зранку Бельгія відмовилась надсилати на церемонію до Москви свого представника.

«Радіо Свобода» оприлюднило список країн-членів Європейського Союзу, які делегували своїх представників на сьогоднішній інавгурації президента Росії Володимира Путіна.

За даними видання, у цьому списку є наступні країни: Франція, Угорщина, Словаччина, Греція, Мальта, Кіпр.

Крім цього, «Радіо Свобода» повідомило, посилаючись на джерела у дипломатичних колах ЄС, що станом на вечір 6 травня Бельгія також мала намір відправити свого представника на інавгурацію Путіна. Однак 7 травня вранці стало відомо, що країна не братиме участі у заході.

У своїй публікації видання нагадало, що інформагентство Reuters раніше повідомляло, що Франція та деякі інші країни ЄС можуть надіслати своїх представників, зокрема свого посла у Росії, на церемонію інавгурації Путіна.

Також Reuters повідомляв про ймовірну участь Угорщини та Словаччини.

Натомість речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив напередодні, що від країни не буде представника на інавгурації. Крім цього, стало відомо, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть захід.

Раніше у Кремлі повідомляли, що глави всіх іноземних дипломатичних місій у Москві були запрошені на інавгурацію Путіна.

15–17 березня в Росії і на окупованих нею територіях України відбулося голосування на «виборах» президента. 18 березня Центральна виборча комісія РФ оголосила, що на президентських «виборах» у Росії перемогу здобуває  чинний голова Кремля Володимир Путін. За нього буцімто проголосували 87,29% виборців.

Із засудженням путінських «виборів» на тимчасово окупованих територіях України виступили Держдепартамент США, МЗС Німеччини, генсек НАТО Єнс Столтенберг, голови зовнішньополітичних комітетів 23 країн Заходу, а також у спільній заяві майже 60 країн ООН.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вважає незаконні «вибори» президента Росії на ТОТ інформаційно-психологічною операцією РФ. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів, іноземні медіа та незалежних репортерів не висвітлювати псевдовибори на тимчасово окупованих українських територіях.

Читайте також:

  • Словник коректної термінології щодо «виборів» Путіна в Росії. Березень-2024
  • «Волевиявлення без вибору»: як на тимчасово окупованих територіях України проходять російські віртуальні «вибори»
  • Голосування «внє політікі» в Росії, або Навіщо авторитарним режимам вибори

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Владимир Путин Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом