19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скасування зупинки громадського транспорту під час тривоги — пропозицію розгляне столична влада
Скасування зупинки громадського транспорту під час тривоги — пропозицію розгляне столична влада

Скасування зупинки громадського транспорту під час тривоги — пропозицію розгляне столична влада

Про це йдеться у повідомленні на сайті Київської міської ради.

Петицію зареєстрував 8 березня 2024 року Максим Потапенко. Менше ніж за місяць вона набрала необхідну для розгляду кількість голосів. В описі статусу петиції зазначено, що пропозиція вже перебуває "на розгляді".

Автор ініціативи зазначає, що під час повномасштабної війни у Києві під час повітряних тривог зупиняється весь наземний комунальний транспорт, а маршрутні автобуси, таксі, приватний транспорт продовжують їздити.

На думку киянина, це призводить до занепаду громадського транспорту, втрачання коштів міським бюджетом, запізненням людей на навчання/роботу і зайвих витрат пасажирів при пересадках.

Ініціатор петиції переконаний, що від практики зупинки громадського транспорту під час тривоги нині варто відмовитись, бо "Київ вже добре прикритий ППО, в місто повернулося дуже багато людей і тривог стало менше", водночас столиця залишається єдиним містом, де до відбою тривоги зупиняють автобуси, тролейбуси і трамваї.

Це вже сьома петиція проти зупинки громадського транспорту в Києві, яка набрала понад 6000 голосів.

Що відомо про роботу пасажирського транспорту в Києві під час воєнного стану

З 1 серпня 2022 року почали діяти нові правила роботи міського транспорту в столиці. Під час повітряної тривоги пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття. Його можна знайти на мапі на офіційному порталі Києва, або у застосунку "Київ Цифровий".

Після відбою тривоги водій чекатиме пасажирів протягом 10 хвилин. Люди, які за цей час не встигнуть повернутися до транспортного засобу, зможуть скористатися наступним. Платити повторно за проїзд не потрібно.

Київський метрополітен на час дії тривоги на "червоній" гілці призупиняє рух наземною ділянкою, а на "зеленій" поїзди не курсують через Південний міст.

Водночас кияни вже кілька разів підписували петиції з пропозицією не зупиняти громадський транспорт під час тривоги. Першу — зареєстрували на сайті Київради 3 серпня 2022 року. Транспортна комісія Київради на засіданні 25 серпня її підтримала. Однак міський голова Віталій Кличко повідомив, що рішення Ради оборони Києва з цього питання залишається чинним до поліпшення ситуації з безпекою в столиці.

Упродовж 2022-23 років жителі столиці п'ять разів збирали необхідну кількість підписів під петиціями проти зупинки транспорту. У березні 2023 року столична влада цю пропозицію знову відхилила.

Остання подібна петиція була подана в травні 2023 року. Як і попередні ініціативи, міська влада її не підтримала через безпекову ситуцію.

Источник материала
Поделиться сюжетом