19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Смачний заливний пиріг із молодою капустою та яйцями: рецепт страви з великодніх яєць
Смачний заливний пиріг із молодою капустою та яйцями: рецепт страви з великодніх яєць

Смачний заливний пиріг із молодою капустою та яйцями: рецепт страви з великодніх яєць

Після Великодня зазвичай залишається багато крашанок. І ці варені круто яйця треба якось використати, наприклад приготувати з ними пиріг.

Крашанки, або великодні яйця — обов'язковий символ Великодня. І після Великодня їх залишається досить багато. З'їсти їх насухом'ятку складно. Зате вони можуть стати важливою частиною чудових страв. Наприклад, смачного пирога з капустою. Рецептом поділилися на сайті Ukrainians.Today

Ніжний пиріг із молодою капустою та яйцями

Інгредієнти:

Для начинки:

  • молода білокачанна капуста — 500 г;
  • невеликий пучок кропу;
  • трохи свіжого чебрецю і кінзи;
  • яйця, зварені круто — 3 шт;
  • сіль, свіжомелений чорний перець.

Для тіста:

  • вершкове масло — 160 г;
  • кефір — 200 мл;
  • сметана 20% — 200 мл;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • яйця — 2 шт;
  • борошно — 280 г;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • панірувальні сухарі для форми та кунжут для прикраси.

Нашаткуйте капусту і злегка обсмажте на маленькому вогні на сухій сковороді. Додайте кріп, кінзу (якщо любите) і чебрець. Посоліть, поперчіть, дайте охолонути і додайте нарізані кубиками варені круто яйця. Начинка готова.

Вершкове масло розтопіть, перемішайте з кефіром і сметаною, посоліть і додайте цукор.

Яйця окремо збийте і обережно додайте в кефірну масу. У вас вийде рідке тісто. Борошно перемішайте з розпушувачем і всипте в рідке тісто, постійно помішуючи, можна міксером.

Форму для випічки змастіть маслом і злегка присипте сухарями. Влийте половину тіста, викладіть начинку і рівномірно розподіліть її по тісту. Влийте тісто, що залишилося, і розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Готовність перевірте паличкою або сірником — вставлена в центр готового пирога, вона має залишитися сухою.

Після дайте пирогу охолонути. Якщо хочете м'яку скоринку, накрийте зверху рушником, якщо хрустку — накривати не потрібно.

Читайте також:

Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід

Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку

Источник материала
Поделиться сюжетом