19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США шукають заміну Зеленському: росіяни розганяють новий фейк
США шукають заміну Зеленському: росіяни розганяють новий фейк

США шукають заміну Зеленському: росіяни розганяють новий фейк

США шукають заміну Зеленському: росіяни розганяють новий фейк

Росіяни вкотре прагнуть дискредитувати українського президента.

Служба зовнішньої розвідки Росії запустила фейк про те, що Сполучені Штати Америки шукають альтернативу Володимиру Зеленському на посаді президента України.

Такі наративи є частиною російської інформаційно-психологічної операції, яка має на меті переконати українців на мешканців західних країн у нелегітимності Зеленського, повідомив Центр протидії дезніформації.

Окрім того, оголосивши президента України у розшук, Росія просуватиме тезу, що готова до переговорів про закінчення війни, але не із Зеленським, зазначили фактчекери.

"Насправді Росія не прагне миру, а хоче заморозити бойові дії, щоб відновити свій військовий потенціал. Водночас зазначимо, що міжнародні союзники підтримують українську владу та чолі з президентом", ‒ підкреслили у ЦПД.

Ще у листопаді 2023-го Зеленський розповів, що росіяни готуються розгорнути дезінформаційну кампанію в Україні під назвою «Майдан-3», аби організувати переворот та скинути чинну владу. У лютому СБУ попередила, що кампанія ворога досягне своєї кульмінації у березні-травні. Там зауважили, що це – найдорожча «акція» російських спецслужб в історії, адже вона вже обійшлася Кремлю в 1,5 млрд доларів, із яких 250 млн пішло на роботу лише з Tg-сегментом.

Також російська пропаганда активно тиражувала повідомлення, що нібито Головне управління розвідки Міноборони України назвало точну дату повалення влади Володимира Зеленського. Утім у ГУР зазначили, не робили подібних заяв, а публікації з такою дезінформацією є систематичною кампанією росіян щодо дискредитації українського президента.

Згодом росіяни вигадали, що Володимир Зеленський втече з України, коли у травні відправиться в офіційний візит у Лондон.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны