19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стало відомо, скільки заробить Ломаченко за бій із Камбососом
Стало відомо, скільки заробить Ломаченко за бій із Камбососом

Стало відомо, скільки заробить Ломаченко за бій із Камбососом

Джерело - Чемпіон.

Ексчемпіон світу в трьох дивізіонах Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) та колишній абсолютний чемпіон світу Джордж Камбосос (21-2, 10 КО) визначать нового чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) у легкій вазі (до 61,2 кг) 12 травня 2024 року, на RAC Arena в австралійському Перті. Нагадаємо, цей пояс став вакантним після того, як його звільнив Девін Хейні, який перейшов у першу напівсередню вагу. 

За оцінкою Чемпіона, за вихід у ринг Ломаченко отримає гонорар 1,5-2 мільйонів доларів. Зараз можна спрогнозувати тільки приблизну суму, тому що вона залежить від результатів продажу цього поєдинку в форматі PPV (pay-per-view - сплачуй та дивись). Зазвичай боксер отримує певний відсоток від цього продажу. Вартість PPV Ломаченко — Камбосос становить 69,95 австралійських доларів,  що дорівнює  46 американським доларам. Продаж телетрансляції — основне джерело доходів з івенту (на другому місці — продаж квитків) і, відповідно, має найбільший вплив на формування гонорару боксерів.

  • Ломаченко — Камбосос: усе про бій за титул чемпіона світу IBF

Утім, навіть якщо оптимістичні прогнози за продажами PPV будуть підтверджені, “чистий” гонорар уродженця Білгород-Дністровського буде складати значно менше мільйона доларів. Тому що з 2 мільйонів потрібно сплатити податки в Австралії (боксери платять податки в тій країні, де проводять бій), 10 відсотків з гонорару — менеджеру Ломаченка Егісу Клімасу та гонорари решті членів своєї команди. А також поділити гонорар навпіл зі своїм батьком і тренером Анатолієм Ломаченком. Якщо в світі професійного боксу боксер платить тренеру або 10 відсотків від гонорару, або іншу фіксовану суму, то, Ломаченко-молодший ще на початку своєї професійної боксерської кар’єри наполягав на розподіленні своїх гонорарів із наставником у пропорції 50 на 50. 

Максим Розенко, Чемпіон

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Источник материала
Поделиться сюжетом