19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тоді побачимо внутрішні негаразди в Росії: в ОП сказали, як цього досягти
Тоді побачимо внутрішні негаразди в Росії: в ОП сказали, як цього досягти

Тоді побачимо внутрішні негаразди в Росії: в ОП сказали, як цього досягти

Саме тому дуже важливо для України вчасно та у відповідній кількості отримати військову підтримку від партнерів. Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк розповів 24 Каналу, якщо наша держава матиме необхідний ресурс та зможе досягти переваги на фронті, то це матиме глобальні наслідки.

Побачимо глибший психологічний шок росіян

Потрібно, на його думку, мати усі важелі впливу, навіть якщо ми говоримо про фіксацію фіналу війни, для того, щоб тиснути на Росію.

Нагадаю, що восени 2022 року Росія поводила себе абсолютно інакше себе на глобальному ринку, була "тихше води, нижче трави". Тому що тоді Збройні Сили України мали суттєві тактичні успіхи у Харківській і Херсонській операціях,
– зазначив радник глави ОПУ.

Якщо українські сили будуть не тільки знищувати окремі російську військові об'єкти, інструменти війни, навіть такі, як загоризонтні радіолокаційні станції, а задаватимуть Росії суттєвих тактичних поразок на тому чи іншому напрямку, тоді побачимо зовсім іншу ситуацію.

  • По-перше, відбудеться, перехоплення ініціативи Збройними Силами України.
  • По-друге, побачимо психологічний шок набагато глибший в Росії.
  • По-третє, сформуються зовсім інші процеси у внутрішньому політичному просторі Росії.

Тому що росіяни тоді, за словами радника глави Офісу Президента, звернуться до свого ключового історичного питання: що робити?

"Тоді побачимо внутрішні негаразди в Росії, але також тоді вже можна виходити на іншого типу глобальний та економічний тиск. Проте все впирається у кількість зброї, якої буде достатньо для завдання серйозних уражень по живій силі і техніці Росії", – наголосив Михайло Подоляк.

Військова допомога від партнерів: що відомо

  • Конгрес США у квітні схвалив надання Україні військової допомоги на суму понад 60 мільярдів доларів. У Вашингтоні вважають, що це сприятиме тому, що ЗСУ зможуть у 2025 році здійснити контрнаступальну операцію. Водночас, як пишуть західні ЗМІ, будь-який новий наступ українських сил у 2025-му "залежатиме від збільшення та схвалення фінансування з боку США".
  • Також видання Politico повідомило, яку зброю Україна найбільше очікувала від США. Йдеться про американський безпілотник-розвідник MQ-9 Reaper – саме його Київ потребував найбільше з перших днів війни. Ця зброя потрібна ЗСУ, щоб ідентифікувати російські цілі у глибокому тилу окупантів. Водночас США досі відмовляють Україні в наданні цих безпілотників через побоювання, що росіяни можуть їх ліквідувати.
  • Крім того, німецьке оборонне підприємство Rheinmetall планує передати Україні прототипи артилерійських снарядів з дальністю до 100 кілометрів. Йдеться про постачання "сотні тисяч" боєприпасів.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом