19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Три астероїди підлетять до Землі на близьку відстань: що про них відомо
Три астероїди підлетять до Землі на близьку відстань: що про них відомо

Три астероїди підлетять до Землі на близьку відстань: що про них відомо

Прибуття космічних каменів очікується протягом двох днів.

У вівторок, 7 травня, у другій половині дня, згідно з прогнозами NASA, до нашої планети підлетять на близьку відстань два астероїди розміром з автобус. Ще один камінь пронесеться повз Землю в середу, 8 травня. Хоча камені перебуватимуть відносно недалеко від нашої планети, вчені кажуть, що переживати з цього приводу не варто, адже вони точно не вріжуться в Землю, пише Space.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Цього тижня одразу три астероїди здійснять близький проліт повз Землю. Перший астероїд має назву 2024 JF, його ширина становить 7 метрів, і він перебуватиме на відстані 475 тисяч км від Землі. Другий астероїд називається 2024 JR1, його ширина становить 10 метрів, і він летітиме на відстані 296 тисяч км від Землі. Обидва астероїди здійснюють зближення із Землею у вівторок, 7 травня, у другій половині дня.

Другий космічний камінь було виявлено лише кілька днів тому, і під час зближення із Землею він перебуватиме ближче, ніж Місяць.

У середу, 8 травня, ще один астероїд, який дістав назву 2024 JD, завширшки приблизно 18 метрів, наблизиться до нашої планети на відстань приблизно 278 тисяч км лише через тиждень після його відкриття.

У Лабораторії реактивного руху NASA займаються відстеженням навколоземних астероїдів і відкриттям нових космічних каменів, що можуть становити небезпеку для Землі, адже їхні орбіти розташовані на відстані 7,5 млн км від нашої планети. Це майже 20 разів більше, ніж відстань до Місяця.

Лише цього року астрономи виявили 40 нових астероїдів, орбіти яких розташовані ближче, ніж розташований супутник Землі. Взагалі в NASA вже відомо про 35 000 астероїдів, які постійно зближуються із Землею, але лише деякі з них становлять потенційну загрозу.

Як уже писав Фокус, астрономи виявили рекордну планетув 4 рази більшу за Землю. Нова планета розташована в зоні населеності своєї зірки, яка до того ж має компаньйона. У планети він теж, ймовірно, є. Знаходження в зоні населеності означає, що на планеті може бути вода в рідкому вигляді.

Також Фокус писав про два потужні спалахи, які сталися на Сонці і через цю подію на Землі може виникнути геомагнітна буря. Сонце все більше проявляє свою активність, адже зірка можливо вже досягла сонячного максимуму або він скоро настане. Через це на Сонці все частіше виникають спалахи найпотужнішого класу Х.

Теги по теме
Космос Земля
Источник материала
Поделиться сюжетом