19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Баку відбувся фестиваль азербайджансько-української культури «Vesnyanka»
У Баку відбувся фестиваль азербайджансько-української культури «Vesnyanka»

У Баку відбувся фестиваль азербайджансько-української культури «Vesnyanka»

 У Баку провели другий благодійний фестиваль-ярмарок азербайджансько-української культури «Vesnyanka» («Веснянка»).

Про це Укрінформ повідомили в Спілці українок в Азербайджані (UUWA).

«Наш фестиваль-ярмарок про консолідацію українців та азербайджанців. У нас це було виражено, починаючи від організації заходу, закінчуючи безпосередньо спільним проведенням і святкуванням. Це про нашу солідарність, дружбу, взаємопідтримку. Це про наші весняні традиції, у тому числі і великодні традиції, які дуже вітаються в Азербайджані», – розповіла Лідія Шестак-Алієва, керівник UUWA.

Захід другий рік поспіль проходить під слоганом «Від витоків до сьогодення – від Новруза до Великодня», що підкреслює основну ідею заходу: популяризація мультикультуралізму, ознайомлення азербайджанців із традиціями святкування весняних свят в Україні, сприяння культурному обміну.

«Новруз байрами та Великдень (тобто «Великий день») дуже схожі між собою. Починаючи з давніх-давен і до сьогодення ми бачимо як весняні свята святкуються дуже пишно і яскраво, як в Україні, так і в Азербайджані. У наших країнах заведено на свято весни фарбувати яйця, готувати солодку випічку. В Азербайджані це шекербура, пахлава, бадам бура; в Україні це «Пасочки» - обрядовий хліб», – пояснила Лідія Шестак-Алієва.

У межах заходу відбулися майстер-класи, концерт та благодійний ярмарок.

«У межах фестивалю відбувся благодійний великодній ярмарок, мета якого полягала у зборі коштів шляхом створення handmade робіт та крафтових виробів українськими та азербайджанськими майстрами. Усі виручені кошти будуть направлені на допомогу дітям Азербайджану та України», – повідомили у спілці.

Захід відвідали дипломати, медійні особи, громадські діячі, представники діаспори.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України в США та українська громада взяли участь у щорічному фестивалі PassportDC2024, який цього року об’єднав понад 60 посольств іноземних держав.

Фото: Спілка українок в Азербайджані

Теги по теме
Азербайджан Фестиваль
Источник материала
Поделиться сюжетом