19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У столичному Охматдиті врятували 9-річного Микиту, видаливши рідкісну пухлину на щоці
У столичному Охматдиті врятували 9-річного Микиту, видаливши рідкісну пухлину на щоці

У столичному Охматдиті врятували 9-річного Микиту, видаливши рідкісну пухлину на щоці

Зворушливу історію порятунку хлопчика розповіли на сторінці столичної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Ще в листопаді 2022 року 9-річний Нікіта помітив утворення в ділянці правої щоки. Незабаром батьки хлопчика звернулись до щелепно-лицьових хірургів НДСЛ «Охматдит».

Спеціалісти запідозрили наявність у Нікіти пухлини й призначили біопсію та МРТ з контрастом. За результатами обстеження встановили рідкісний для такого віку та локалізації вид пухлини - Шваннома.

Довідка. Шваннома — це доброякісна пухлина, яка виникає зі шваннівських клітин оболонки нерва. Часто виникають спорадично, але також є типовою знахідкою у пацієнтів з нейрофіброматозом 2 типу. Голова та шия є досить типовою локалізацією для цих пухлин, проте зона верхньої щелепи вражається не так часто.

Тому консиліум щелепно-лицьових хірургів прийняв рішення про проведення планового оперативного втручання. Після ретельної передопераційної підготовки хлопчика взяли на операційний стіл. Хірургами було здійснено вилущення та радикальне видалення пухлини правої крило-піднебінної ямки.

Близько тижня Нікіта проходив реабілітацію у відділенні, після чого був виписаний додому з рекомендаціями проведення контрольного дослідження. Нещодавно йому зробили повторне МРТ з контрастом, яке підтвердило відсутність негативної динаміки та рецидиву захворювання.

Наостанок лікарі побажали своєму маленькому пацієнтові міцного здоров’я та швидкого одужання.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що в столичному Охматдиті врятували 9-місячну дівчинку — операція на серці тривала майже добу.

Популярні новини зараз
У столиці відбулась аварія за участі маршрутного таксі та вантажівки — є постраждалі серед пасажирів 2363 компанії прописані в одній зі столичних "сталінок" — Opendatabot У Києві будуть проходити військові навчання — киян попереджають про заборони Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом
Показати ще
Источник материала
Поделиться сюжетом