19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні повністю відновили 510 медзакладів, які пошкодила армія РФ
В Україні повністю відновили 510 медзакладів, які пошкодила армія РФ

В Україні повністю відновили 510 медзакладів, які пошкодила армія РФ

За понад два роки повномасштабної війни в Україні відновили повністю 510 обʼєктів українських медзакладів та ще 355 - частково.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Від початку повномасштабної війни в Україні тривають роботи з відновлення української медичної інфраструктури, пошкодженої Росією. Так, попри системні атаки російської армії, вже вдалося відновити повністю 510 обʼєктів українських медзакладів та ще 355 відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мова йде про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, пошкодження покрівлі, фасаду тощо. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, за понад два роки повномасштабної війни ворог пошкодив 1591 обʼєкт медзакладів та ще 210 — зруйнував ущент. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Крім того, російська армія пошкодила 161 автівку екстреної медичної допомоги, 261 автівку «екстренки» знищила та захопила ще 125.

Теги по теме
Министерство здравоохранения Ремонт
Источник материала
Поделиться сюжетом