19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Важливий нюанс: чим відрізняється майонез від салатного соусу - знають не всі
Важливий нюанс: чим відрізняється майонез від салатного соусу - знають не всі

Важливий нюанс: чим відрізняється майонез від салатного соусу - знають не всі

Хоча салатні соуси та майонез можуть бути майже ідентичними за своїми інгредієнтами, вони мають виразну різницю у смаку завдяки одній хитрості.

Хоча багато людей не замислюються над цим, коли поливають ними їжу, між цими двома соусами є суттєва різниця. Їх можна легко сплутати, оскільки вони виглядають схожими, але очевидно, що вони мають виразну різницю у смаку, незважаючи на те, що виготовлені з майже ідентичних інгредієнтів, повідомляє Daily Star.

Тож незалежно від того, чи є ви фанатом майонезу, чи поціновувачем салатних соусів, пропонуємо вам ознайомитися з двома найулюбленішими соусами країни та дізнатися, чим вони відрізняються один від одного.

Чим відрізняється майонез від салатного соусу

Що стосується інгредієнтів, то вони дуже схожі. Однак у складі салатного крему набагато більше оцту, ніж олії, тоді як у майонезі навпаки - більше олії, ніж оцту. За даними Daily Star, салатний соус на 22% складається з ріпакової олії, тоді як майонез - приблизно на 68%.

Проте салатний соус містить набагато менше жиру порівняно з майонезом, а також існує різниця у кількості яєчного жовтка, який використовується в рецептах, що також впливає на смакові якості.

Майонез містить більше яєць, ніж салатні соуси - і це також впливає на смак. Крім того, майонез набагато густіший за консистенцією, і його зазвичай додають до бутербродів, бургерів, салатів або навіть до порції чіпсів.

У той час як салатний соус складається з оцту і води, він набагато рідший, але обидва соуси містять цукор, гірчицю, сіль, загущувач, спеції, ароматизатори та барвники. Вважається, що майонез був створений у 1806 році - але сперечаються про те, де саме він з'явився - у Франції чи Іспанії - і з тих пір є основним продуктом харчування.

Салатні вершки з'явилися у Великобританії в 1914 році і використовуються як намазки для бутербродів і заправки для салатів. У ті часи він спочатку складався з "зварених круто яєць, пюре з вершків, гірчиці, солі та оцту".

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом