19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Вовки Да Вінчі" вербують рекрутів по-новому, але багатьом доводиться відмовляти, — WSJ
"Вовки Да Вінчі" вербують рекрутів по-новому, але багатьом доводиться відмовляти, — WSJ

"Вовки Да Вінчі" вербують рекрутів по-новому, але багатьом доводиться відмовляти, — WSJ

У той час як військове керівництво у Києві вдається до посилення мобілізації, добровольчий підрозділ "Вовки Да Вінчі" відмовляє заявникам через сильну конкуренцію серед новобранців.

"Не чекайте, поки ворог прийде до тебе додому. Долучайся до батальйону", – написано в рекламному дописі батальйону "Вовки Да Вінчі". Кампанія з вербування нових бійців є частиною зусиль із поповнення виснажених підрозділів, яка відбувається на тлі того, як російські війська, маючи перевагу в зброї, просуваються на сході України, пише у своєму матеріалі американська газета The Wall Street Journal.

Як пояснює видання, аби утримати лінію фронту, Збройним силам України необхідні додаткові сили. У лютому 2024 року президент України Володимир Зеленский вперше повідомив про втрати військових. За його словами, від початку повномасштабного вторгнення загинуло 31 тисяча людей. Проте один із депутатів на умовах анонімності розповів, що оприлюднені главою держави цифри значно занижені, порівняно з дійсною кількістю загиблих у війні.

Фото: Окремий батальйон Вовки Да Вінчі

Тому військові підрозділи, особливо добровольчі, намагаються залучити готових приєднатися до лав захисників, але побоюються, що вони мають недостатню підготовку, поганих командирів чи немотивованих товаришів.

У підрозділі "Вовки Да Вінчі" тисячі підписників у соцмережах, де вони продають "мерч", публікують мотиваційні фото та відео з патріотичними гаслами. Врешті отримали 1000 заявок на вступ, що набагато більше, ніж їм потрібно для повного укомплектування.

Фото: Окремий батальйон Вовки Да Вінчі

Командир батальйону Сергій Філімонов пояснив виданню, що насправді є багато людей, які хочуть воювати проти агресора, але прагнуть попередньо обрати саме "свій" підрозділ.

Сергій Філімонов
Фото: Фейсбук / Сергій Філімонов

Наразі у підрозділі вже воюють дуже різні люди, скажімо менеджер з маркетингу відомої європейської компанії 29-річний Дмитро Жарченко, 33-річний програміст з Харкова Богдан Геращенко, менеджер київського бару 24-річний Юрій Кульчицький тощо.

Вовки Да Вінчі
Фото: Окремий батальйон Вовки Да Вінчі

До батальйону вже доєднуються молоді люди, є й 18-річні, хоча середній вік українських військових становить близько 40 років, — пишуть у виданні.

Як зазначають у батальйоні, кожен з рекрутів проходить ретельну підготовку під керівництвом інструкторів з бойовим досвідом. Жоден із бійців не допускається до виконання завдань, доки не буде на 100% підготовленим.

"Адже життя та безпека побратимів — наш пріоритет", — йдеться у дописі.

Наразі "Вовки Да Вінчі" шукають піхотинців, артилеристів, танкістів, водіїв-механіків, бойових медиків, саперів та зв'язківців.

Варто нагадати, що у січні Сергій Філімонов, керівниця медичної служби "Ульф" Аліна Михайлова, рота "Гонор" і окремі групи бійців штурмового батальйону "Да Вінчі" ім. Дмитра Коцюбайла перевелися до 59 ОМПБр, створивши там батальон ім. Дмитра Коцюбайла. Водночас 67 ОМБР "ДУК" продовжив виконувати бойові завдання під командуванням заступника "Да Вінчі" майора Юрія Капустяка. Тобто, існують два окремі батальони ім. Дмитра Коцюбайла.

Також Фокус писав про військові бригади, які були найпопулярнішими серед українців станом на середину січня.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом