19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
YouControl вдосконалив можливість перевіряти фізичних осіб
YouControl вдосконалив можливість перевіряти фізичних осіб

YouControl вдосконалив можливість перевіряти фізичних осіб

Завдяки появі блоку «Згадки в мережі Інтернет» онлайн-сервіс дає змогу переглянути дані про ту чи іншу особу навіть в тих джерелах, які не індексуються пошуковими системами.

Команда онлайн-сервісу YouControl повідомила, що доповнила «Перевірку фізичних осіб» новим блоком, де можна переглянути згадки про ту чи іншу особу в інтернеті. 

Розробники зазначили, що вдосконалена система враховує публікації навіть в тих джерелах, які не індексуються пошуковими системами.

«Це дає користувачам максимум інформації для аналізу і стане у пригоді співробітникам служби безпеки, юристам, керівникам та власникам компаній, а також журналістам, громадським активістам, зацікавленим в ґрунтовній перевірці осіб», — йдеться у повідомленні YouControl.

У блоці «Згадки в мережі Інтернет» можна знайти окремі дані про фізичних осіб, які згадуються у відкритому онлайн-доступі, тож персональні дані, визначені законами України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» залишаються захищеними, наголосили в YouControl.

Щоб перевірити ту чи іншу фізичну особу в системі YouControl, необхідно зайти у розділ «Медіа» у вертикальному меню зліва, а у ньому обрати блок «Згадки в мережі Інтернет». Цифра поряд з блоком показує кількість знайдених публікацій.

У блоці ви побачите:

  • ПІБ особи, що згадується;
  • Посилання на джерело публікації;
  • Рік народження (вік) особи; 
  • Фото, номер телефону, вебархів джерела можуть відображатися опціонально залежно від ресурсу.

Для пошуку можуть використовуватись дані про дату народження особи, її РНОКПП, серія та номер паспорта, якими на законних підставах володіє запитувач. Проте в результатах пошукових запитів відображатиметься лише повне ім’я, а також вірогідні дані про рік народження, телефон і фото особи.

Читайте також:

  • У кіберполіції розповіли, як перевіряти волонтерів та благодійні організації, щоб не стати жертвою шахрайства

Як раніше писав «Детектор медіа», в YouControl Academy, створеній компанією YouControl, що підтримує однойменну аналітичну онлайн-систему для бізнесової аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів, відкрили безкоштовний онлайн-курс з пошуку інформації з відкритих джерел «OSINT. Робота з реєстрами».

Фото: YouControl / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом