20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За Авдіївкою на Донбасі не було підготовлених фортифікацій, — нардеп Безугла
За Авдіївкою на Донбасі не було підготовлених фортифікацій, — нардеп Безугла

За Авдіївкою на Донбасі не було підготовлених фортифікацій, — нардеп Безугла

За містом Авдіївка у Донецькій області не було належним чином підготовлених фортифікаційних споруд, у яких українські військові могли б тримати оборону. У профільному комітеті звинувачують у цьому головнокомандувачів, які керували ЗСУ ще від початку АТО й донині.

За Авдіївкою, з якої українським бійцям довелося відійти у лютому, не було збудовано укріпрайонів, де Сили оборони могли б стримувати наступ ворога. Про це заявила заступниця голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла.

"У мене немає об'єктивних пояснень відсутності фортифікацій за Авдіївкою на третьому році повномасштабного вторгнення РФ і на одинадцятому — війни", — пише вона.

За її словами, оборонні споруди на цьому напрямку не побудував ані головнокомандувач Збройних сил з 2014 по 2019 рр. Віктор Муженко, ані його наступник, який керував ЗСУ з 2020 по 2021 рр. Руслан Хомчак, ані ексголовком Валерій Залужний, ані нинішній — Олександр Сирський.

Мар'яна Безугла анонсувала, що найближчим часом збирається відвідати фронт й попросила "максимальної щирості спілкування".

"Триває боротьба не тільки за країну з росіянами, а й за сучасну армію з генеральськими фракціями і пострадянською спотвореною культурою", — написала нардепка.

Допис Мар'яни Безуглої
Фото: Мар'яна Безугла/Facebook

Тим часом аналітики проєкту DeepState вночі 7 травня повідомили, що ворог просунувся біля Новопокровського на Авдіївському напрямку.

Фото: deepstatemap.live

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, де її бійці обороняли центральну та північну частини Авдіївки в районі коксохімічного заводу, після двох місяців відновлення повернулася на фронт. Й вже на третю добу після повідомлення про повернення на передову військові 110 ОМБр збили російський штурмовик Су-25.

Теги по теме
война Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом