19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Погоджено безпекову угоду з Іспанією – Зеленський
Погоджено безпекову угоду з Іспанією – Зеленський

Погоджено безпекову угоду з Іспанією – Зеленський


Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підтвердив свою участь в інавгураційному Саміті миру.

Україна і Іспанія погодили текст безпекової угоди. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками розмови з іспанским прем’єр-міністром Педро Санчесом у вівторок, 7 травня.

“Прем’єр-міністр Іспанії підтвердив свою участь в інавгураційному Саміті миру. Вдячний йому за активну підтримку Формули миру та її адвокацію серед країн Латинської Америки й Африки”, – написав Зеленський у соцмережі .

Також президент та глава уряду Іспанії обговорили продовження оборонної підтримки.

“Ми відзначили завершення переговорів щодо тексту двосторонньої безпекової угоди в межах Вільнюської декларації країн “Великої сімки”, – додав Зеленський.

Також Зеленський провів переговори президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом і з премʼєр-міністром Бельгії Александром де Кроо. Вони також підтвердили свою участь у Саміті миру.

Нагадаємо, у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації вже приєдналися 32 держави.

Станом на сьогодні Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією і Латвією.





Теги по теме
Украина Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом