19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple анонсує новий iPad Pro з планшетами M4, iPad Air
Apple анонсує новий iPad Pro з планшетами M4, iPad Air

Apple анонсує новий iPad Pro з планшетами M4, iPad Air

Яблукоу вівторок анонсувала нові версії своїх планшетів iPad Air і iPad Pro у короткому відео, опублікованому на її веб-сайті.  

«Це найбільший день для iPad з моменту його появи», — сказав генеральний директор Apple Тім Кук .

Нові моделі iPad — це перші моделі iPad, які Apple випустила з жовтня 2022 року, що є найдовшим періодом, коли Apple не оновлювала лінійку iPad з моменту її запуску в 2011 році.

Новий iPad Pro від Apple доступний у двох розмірах за ціною від 999 доларів. Він також має новий додатковий чохол під назвою Smart Keyboard, завдяки якому він виглядає як ноутбук.

Apple повідомила, що iPad Pro, найдорожчий і вдосконалений планшет Apple, буде доступний у двох розмірах: 11-дюймовій і 13-дюймовій моделі. Компанія назвала продукт найтоншим за всю історію, досягнувши товщини 5,1 мм.

Вартість меншого iPad Pro починається від 999 доларів, а більша 13-дюймова модель – від 1299 доларів із 256 ГБ пам’яті, що трохи вище, ніж у попередника.

iPad Pro буде розміщено в новому корпусі, який Apple називає Magic Keyboard, виготовленому з алюмінію та поєднує планшет із клавіатурою та трекпадом. Apple заявила, що використання чохла зробить відчуття, що користування iPad Pro схоже на ноутбук, тобто «як MacBook».

Новий аксесуар Magic Keyboard від Apple.
CNBC/Тодд Хаселтон

Magic Keyboard коштуватиме 249 або 299 доларів залежно від розміру. Apple також анонсувала оновлений стилус під назвою Apple Pencil Pro за 129 доларів.

У нових моделях iPad використовується новий чіп Apple під назвою M4, оновлення чіпів M3, які зараз працюють на ноутбуках Apple. Apple заявила, що чіп M4 є «нечувано потужним чіпом для штучного інтелекту», зазначивши, як приклад, його здатність допомагати потужному програмному забезпеченню, яке ізолює суб’єктів від їх фону у відео.

«Цей приголомшливий дизайн і революційний дисплей вимагали від нас переходу до кремнію Apple наступного покоління», — сказав Джон Тернус, керівник апаратного забезпечення Apple.

Новий iPad Pro від Apple ззаду.
CNBC/Тодд Хаселтон

Apple заявила, що її планшети iPad Pro використовуватимуть новий тип дисплеїв під назвою OLED — ту саму технологію, яку Apple використовує на своїх iPhone — і що нові планшети будуть яскравішими та матимуть більш яскраві кольори, ніж старі моделі. Компанія також заявила, що розробила технологію під назвою «tandem OLED» для створення екранів під брендом Ultra Retina XDR.

Компанія додала, що iPad Pro може бути корисним інструментом для професійних виробників відео, і анонсувала нову програму під назвою Final Cut Camera, яка може керувати кількома камерами iPhone. За словами Apple, iPad Pro оснащений 12-мегапіксельною задньою камерою, яка може записувати відео 4K. Компанія також оголосила про оновлення спалаху камери, яке має полегшити сканування документів.

Нові планшети та аксесуари доступні для попереднього замовлення та надійдуть у продаж наступного тижня.

iPad Air від Apple коштує від 599 доларів і був оновлений швидшим чіпом M2.
CNBC/Тодд Хаселтон

Apple заявила, що iPad Air буде доступний у двох розмірах: 11-дюймовий, який відповідає старим моделям, і більший 13-дюймовий. Обидва оснащені чіпом M2 від Apple. Менший iPad коштує 599 доларів за 128 ГБ пам’яті, а більший – від 799 доларів.

Apple також перемістила фронтальну камеру на довшу сторону пристрою — альбомний режим — щоб бути кращим для відеоконференцій, відповідаючи дорожчим моделям iPad Pro від Apple.

iPad Air буде доступний у магазинах наступного тижня та доступний у різних кольорах, включаючи синій, фіолетовий та золотий.

Apple також знизила ціну на свій iPad початкового рівня до 349 доларів, що є падінням порівняно з попередньою ціною в 429 доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом