20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple проти Samsung: ось 10 найпродаваніших смартфонів у світі на цей момент
Apple проти Samsung: ось 10 найпродаваніших смартфонів у світі на цей момент

Apple проти Samsung: ось 10 найпродаваніших смартфонів у світі на цей момент

Згідно з останнім звітом Counterpoint Research, смартфони Apple і Samsung зайняли усі десять місць у списку найпродаваніших у першому кварталі 2024 року. Кожна компанія мала по п’ять телефонів у списку, але ґаджети Apple займають більшу частку ринку й зайняли перші чотири місця.

Деталі

iPhone 15 Pro Max став найбільш продаваним телефоном, за ним йдуть iPhone 15 на другому місці, iPhone 15 Pro на третьому та iPhone 14 на четвертому. Єдиний смартфон Samsung у п'ятірці найкращих – Galaxy S24 Ultra, на нього й на iPhone 14 припадає по 1,9% з усіх продажів смартфонів. 

4,4% з усіх проданих смартфонів у першому кварталі цього року були iPhone 15 Pro Max. При цьому загалом на 5 найпродаваніших смартфонів Apple припадає 13,7% усіх проданих смартфонів у світі у першому кварталі. Загалом на 10 найпродаваніших смартфонів у світі припадає частка ринку у 20,5%. 

Дослідження також показало, що 5G стає все більш присутнім у повсякденному житті користувачів смартфонів, оскільки всі 10 пристроїв у списку підтримують 5G. Крім того, більшість телефонів у списку коштують вище середнього: 7 з 10 апаратів продаються за ціною у понад 600 доларів. При цьому власники довше користуються смартфонами. Це пояснює, чому клієнти обирають смартфон високого класу, адже він гарантує, що їхні пристрої залишатимуться технологічно актуальними" протягом більш тривалого періоду.

Також дані показують зростання популярності iPhone Pro серії. У 2020 році частка пристроїв Pro становила 24%, тоді як зараз вона становить 60% від вартості продажів Apple у першому кварталі 2024 року. Однією з причин є те, що Apple пропонує значні оновлення та вдосконалення для користувачів, які вирішили придбати варіант Pro.

Источник материала
Поделиться сюжетом