20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білл Гейтс продає першу у світі водневу яхту за 600 мільйонів доларів
Білл Гейтс продає першу у світі водневу яхту за 600 мільйонів доларів

Білл Гейтс продає першу у світі водневу яхту за 600 мільйонів доларів

Перша у світі суперяхта на водневих паливних елементах нібито була замовлена засновником Microsoft. І тепер її офіційно виставлено на продаж.

Першу у світі водневу суперяхту, пов'язану з Біллом Гейтсом, виставлено на продаж більш ніж за 600 мільйонів доларів. Ця яхта має зберігати запас водневого палива за температури -217 за Цельсієм. А її творці заявляють, що світ яхтового спорту зміниться назавжди. Про це пише Daily Mail.

119-метрова суперяхта, що отримала назву "Проєкт 821", спроєктована для роботи на "зеленому" водні, який виробляється шляхом розщеплення води на водень і кисень з використанням відновлюваної електроенергії. Цей газ має зберігатися в кріогенному режимі за неймовірної температури -217 градусів за Цельсієм у ретельно спроєктованих резервуарах із подвійними стінками. Зазвичай на яхтах використовують дизельні двигуни.

Розкішне судно має дві спальні, тренажерний зал, кабінети та численні ванні кімнати. А також джакузі, сауну та кабінети з камінами. На кораблі також є місце, де його власник може розмістити повну бібліотеку.

Нідерландська суднобудівна компанія Feadship заявила, що спуск на воду цього судна вартістю близько 646 мільйонів доларів 4 травня на їхній верфі в Амстердамі означає, що світ яхтового спорту "назавжди зміниться". За словами Feadship, запаси енергії та продовольства човна дають змогу цілий тиждень подорожувати океаном.

Першу у світі суперяхту на водневих паливних елементах, за чутками, замовив мільярдер, засновник Microsoft Білл Гейтс, але сам він це наполегливо заперечував, не надавши, втім, жодних доказів, що яхта не його.

На будівництво нібито екологічно чистої суперяхти, від проєктування до завершення, пішло понад п'ять років, а спеціальних доповнень для кінцевого покупця ще не було зроблено.

Хоча 2020 року з'явилася хвиля новин про те, що Feadship і дизайнерська фірма Sinot Yacht Architecture & Design були найняті Біллом Гейтсом для побудови яхти, сам він цього не підтверджував. І продовжував брати яхти в оренду, якщо йому було потрібно.

Але інсайдери яхтової індустрії зазначали, що хоча в компаніях заперечують, що засновник Microsoft розробляє концепцію яхти на водні, усі знають, що "Білл Гейтс веде переговори про будівництво нової суперяхти на невідомій верфі".

А вже цього місяця з'явилися новини, що Гейтс продає своє водневе суперсудно за 600 мільйонів доларів. А також меншу яхту Wayfinder "всього" за 25 мільйонів. Це менший за розміром катамаран, "створений як тіньове судно, що зазвичай супроводжує більший материнський корабель". У Feadship повторили, що не розкриватимуть інформацію про власника еко-суперяхти.

"Feadship не розголошує жодної інформації про власників і ціни, — заявили в компанії, — чи то 19-метрова яхта 1960-х років, чи то 119-метрова яхта 21-го століття".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны