20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Борщ дуже блідий і не наваристий: які помилки псують страву
Борщ дуже блідий і не наваристий: які помилки псують страву

Борщ дуже блідий і не наваристий: які помилки псують страву

Борщ можна їсти хоч кожного дня. Він смачний і ситний. До того ж, інгредієнти для такої страви завжди є вдома. Але деякими помилками борщ дуже легко зіпсувати.

Редакція FoodOboz розповість, чому колір борщу часто виходить блідим, а бульйон не наваристим. Варто звернути на наступні моменти.

Чому борщ виходить блідий

Колір борщу залежить перш за все від того, як ви підготуєте буряк для страви. Овоч обов'язково потрібно просмажити на сковорідці, щоб він пустив сік – тоді борщ вийде насиченим та привабливим. Також, не ігноруйте кислоту. Обов'язково додайте лимонний сік під час того, як тушкуєте буряк. Це покращить не лише колір, але й смак.

Чому бульйон не наваристий

Для страви найкраще підходить саме жирне м'ясо. Наприклад, свинина. А якщо у вас є курка – її краще використати для інших страв.

Також, не забудьте використовувати спеції. І це не лише сіль. Додайте достатньо перцю, а також лаврове листя. 

Довго борщ варити не потрібно

Багато людей переконані в тому, що борщ потрібно варити достатньо довго. Але це  велика помилка. Знімайте страву з вогню в той момент, коли овочі будуть м'якими. Якщо їх переварити  – все просто розвариться і перетвориться на кашу.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Борщ холодний
  • Червоний борщ із яловичиною
  • Борщ у мультиварці
Источник материала
Поделиться сюжетом