20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи буде колапс ТЦК, коли чоловіки рвонуть оновлювати дані: нардеп сказав, як уникнути черг
Чи буде колапс ТЦК, коли чоловіки рвонуть оновлювати дані: нардеп сказав, як уникнути черг

Чи буде колапс ТЦК, коли чоловіки рвонуть оновлювати дані: нардеп сказав, як уникнути черг

Наближається дата, коли всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні актуалізувати свої військо-облікові дані в територіальних центрах комплектування. Щоб уникнути перевантаження ТЦКта можливого колапсу, Роман Костенко, секретар комітету парламенту з питань нацбезпеки, рекомендує використовувати електронний кабінет.

Оновлення даних

Обранець наголосив, що успішність оновлення даних залежатиме від якості організації процесу. За його словами, якщо умови будуть незадовільні, а люди не розумітимуть, що від них вимагають, – це може призвести до ситуації, коли в останні дні перед кінцем терміну оновлення даних утворюватимуться шалені черги.

Треба пояснити, як буде працювати електронний кабінет. Нам на комітеті це презентували. Буде можливість і в електронному кабінеті оновити свої дані. Тому що якщо всі підуть в ТЦК, я думаю, що можуть бути проблеми зі швидким оновленням,
– сказав Костенко.

Депутат акцентував на важливості забезпечення зрозумілої та доступної процедури оновлення даних, щоб уникнути плутанини та зайвого стресу для громадян. Парламентар остерігається: якщо всі підуть оновлювати дані в ТЦК, можливі проблеми зі швидкістю процесу.

Ширший контекст

  • Верховна Рада 11 квітня 2024 року 283 голосамиухвалила в другому читанні законопроєктпро мобілізацію №10449. Уже через декілька днів, 16 квітня, президент Володимир Зеленський підписав документ. Він набуває чинності 18 травня – через 30 днів після підписання.
  • Всі військовозобов'язані, згідно з текстом закону, повинні носити із собою військово-обліковий документ та пред'являти його на вимогу для перевірки ТЦК, поліцейського, прикордонної служби. Це стосується і тих, хто має відстрочку або знятий з обліку.
  • Скасовується статус "обмежено придатний". Відповідні особи повинні повторно пройти перевірку ВЛК упродовж 12 місяців. Крім того, ті, хто отримав 2 або 3 групу інвалідності після 24 лютого 2022 року, повинні повторно пройти медичний огляд.
Теги по теме
Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом