19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Де і коли у травні йтиме сніг
Де і коли у травні йтиме сніг

Де і коли у травні йтиме сніг

Де і коли чекати опадів у травні, спрогнозував синоптик Ігор Кібальчич. До речі, також сказав, коли потепліє.

Де ще буде сніг у травні

Синоптик писав, що в середині тижня очікується вторгнення арктичної повітряної маси, внаслідок чого температура повітря суттєво знизиться всюди, особливо у північних, центральних та східних областях.

Так, тут вночі та вранці спостерігатимуться заморозки не тільки на ґрунті, але подекуди й у повітрі до -4 градусів. Поступове підвищення температури повітря та стабілізація погоди розпочнеться лише на вихідних.

У четвер, 9 травня, в Україні переважно без опадів, лише у Криму та Карпатах пройдуть дощі, у високогір'ї з мокрим снігом,
– спрогнозував Кібальчич.

Також зазначив, що вітер буде північно-східний, 7 – 12 метрів на секунду. Втім, у південній частині та Криму вдень окремі пориви, 15 – 17 метрів на секунду. Температура вночі 5 – 10 тепла, на Півночі 1 – 6 тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0 – 4 градуси морозу. Вдень в Україні 10 – 17 градусів тепла.

Чи можуть в Україні зникнути сніжні зими

  • Підвищення температури повітря в холодний період, особливо мінімальної, призводить до того, що опади випадають переважно у вигляді дощу чи мокрого снігу, а стійкий сніговий покрив утворюється рідко.
  • "Подальший ріст температури повітря призводитиме до того, що ці процеси посилюватимуться і сніжні зими стануть для нас рідкістю", – зазначила Віра Балабух.
Теги по теме
Новости Украины прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом