20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як почистити сітку витяжки від жиру: засіб, який добре спрацює
Як почистити сітку витяжки від жиру: засіб, який добре спрацює

Як почистити сітку витяжки від жиру: засіб, який добре спрацює

У чому замочити решітки від витяжки - так це в розчині з води, соди і мийного засобу, який кожна господиня зможе приготувати без особливих зусиль.

Більшість господинь добре знають, як швидко забруднюється кухонна витяжка. Плита використовується щодня і на фільтрах осідає чимало жиру, який потрібно відмивати. Тому багато хто цікавиться питанням, чим почистити сітку витяжки над плитою. Ми розповімо вам, як у декілька кроків відчистити фільтри витяжки.

Автор YouTube-каналу Поради для дому показала, як очистити сітки для витяжки простим засобом, приготованим у домашніх умовах.

Як очистити решітку кухонної витяжки від жиру

Обережно зніміть фільтри

Для початку треба зняти одну і другу сітки витяжки. Потрібно натиснути на кнопку зліва і другою рукою обережно висунути фільтр. Все це робити краще двома руками, щоб сітка не впала. З другим фільтром повторюємо таку ж процедуру.

Визначтеся, у чому будете мити сітку

Оскільки сітка довга, непросто знайти ємність, де її мити. Автор радить узяти деко з духовки і покласти його до раковини.

Зробіть розчин для миття решітки

У чашку треба засипати третину від 400-грамової упаковки соди, додати 1 столову ложку засобу для миття посуду, налити туди крутого окропу і все ретельно перемішати.

Після цього розчин виливається в деко і заливається гарячою водою з чайника. Якщо води з чайника виявилося мало, можна долити її з крана з гарячою водою.

Занурюємо сітку в розчин, чекаємо і чистимо

Сітка має постояти в розчині 5 хвилин або довше. Швидше за все, залежно від того, наскільки забруднений фільтр. Щойно жир розм'якшився, його потрібно почати видаляти зубною щіткою.

Фільтр занурюється в розчин лише наполовину, тому з другою половиною потрібно виконати ту ж процедуру. Якщо розчин охолов, його слід підігріти або в деці, або перелити до каструлі і розігріти засіб у ній.

Після виконаних процедур фільтри потрібно повністю промити проточною водою, і вони мають стати повністю чистими. Засіб добре допомагає видалити жир.

Советы для дома

Советы для дома - український YouTube-канал, тематика якого - показати глядачам, як проводити швидке та ефективне прибирання і готувати засоби для прибирання своїми руками. У каналу 474 тисячі підписників, зазначено в описі каналу.

Дивіться відео, як відмити решітку витяжки на кухні від жирових відкладень:

Інші новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом