20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як приготувати український хліб удома: простий рецепт для кожної господині
Як приготувати український хліб удома: простий рецепт для кожної господині

Як приготувати український хліб удома: простий рецепт для кожної господині

Якщо вам подобається розкошувати смаком справжнього домашнього хліба, то зараз саме час спробувати його приготувати вдома. Що цікаво, ми сьогодні розкриємо секрети приготування ароматних українських погачів — свіжих коржиків, які можна приготувати на сковороді.

Цей смачний хліб має різні назви у різних регіонах України: десь вони відомі як коржі, десь як перепічки, паляниці або навіть ощипки. За рецептом тісто готується без використання дріжджів і випікається на сковороді, тому ви можете легко та швидко приготувати ці смаколики прямо перед подачею на стіл.

Інгредієнти на 4 порції:

борошно пшеничне — 600 г;

кефір 2,5% — 250 мл;

яйця курячі — 1 шт.;

цукор — 1 ч. л.;

сода харчова — 1 ч. л.;

сіль — 1 ч. л.

Для приготування змішайте соду, сіль, кефір та цукор. В отриману суміш додайте збите яййце та борошно і замішайте його, щоб отримати нелипке та еластичне тісто. Після цього його потрібно залишити відпочти на п'ять хвилин.

Отримане тісто можна поділити на кілька частин, все залежить тільки від розміру коржів, які ви хочете отримати. Тісто потрібно викласти на сковороду, яку до цього змазали олією, і смажте під кришкою. Через декілька хвилин переверніть і печіть до повної готовності. Готові погачі складіть на тарілку стопкою та накрийте рушником, щоб вони залишались м'якими.

Оригінальна окрошка, яка всіх здивує: Хіменес-Браво поділився власним рецептом.

Смакота з цвітною капустою: Хіменес-Браво з "Мастер Шеф" показав легкий рецепт.

Ароматний шашлик, який можна приготувати вдома: рецепт на будь-який стіл.

Источник материала
Поделиться сюжетом