19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С
Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С

Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С

Атакою вивели з ладу ресурси хмарного провайдера Cloud4y та сервер віддаленої роботи 1С — Scloud.

Кіберфахівцям Головного управління розвідки Міноборони України вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії «», яка спеціалізується на підтримці й розробці компʼютерних програм для ведення ділових баз даних. Про це повідомили Суспільному джерела у спецслужбах.

«Масштабна кібератака почалася 7 травня. Окрім онлайн-ресурсів 1С, атакою вивели з ладу ресурси корпоративного хмарного провайдера Cloud4y та сервер віддаленої роботи 1С — Scloud», — уточнили джерела.

Росіяни масово скаржились на відсутність доступу до онлайн-інструментів та серверів, а також у мережах активно писали про неспроможність служб підтримки відновити доступ до оплачених ресурсів.

При цьому за даними ГУР, адміністратори публічних сторінок видаляють негативні коментарі.

Нагадаємо, що раніше внаслідок кібератаки Головного управління розвідки Міністерства оборони України 30 січня «ліг» сервер міністерства оборони держави-агресорки, який використовувався для спецзв’язку.

Додамо, наприкінці грудня 2023го року українські хакери з IT-Армії атакували російську EPR-систему «1С-Рарус», яку застосовують для ведення обліку та планування на підприємствах, нею користуються 150 тисяч підприємств, серед яких такі технологічні гіганти та спонсори війни, як «Татнєфть» і ВТБ.

Фото: ілюстративне / ГУР

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом