20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
КНДР провела випробування двигуна для балістичних ракет - аналітики
КНДР провела випробування двигуна для балістичних ракет - аналітики

КНДР провела випробування двигуна для балістичних ракет - аналітики

Північна Корея, ймовірно, провела випробування рідинного ракетного двигуна наприкінці квітня, який може встановлюватися на балістичні ракети.

Про це повідомляє Центр стратегічних і міжнародних досліджень США (CSIS) на основі супутникових зображень і інформації від обізнаних джерел, передає Укрінформ з посиланням на Kyodo News.

За даними аналітичного центру, неоголошене випробування було проведено протягом четвертого тижня квітня на вертикальному стенді для випробувань двигунів Yunsong на стартовій станції Sohae Satellite Launching Station.

Зазначається, що це випробування є свідченням того, що Північна Корея проводить розробку більш досконалих балістичних ракет великої дальності, космічних ракет-носіїв та супутників.

На знімку від 29 квітня, оприлюдненому CSIS, видно сліди випаленої рослинності біля випробувального стенда.

У квітні CSIS та представники Південної Кореї заявили, що КНДР може запустити свій другий супутник-розвідник до кінця місяця. Утім, цього не сталося.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Шік заявив, що запущений КНДР у космос її перший супутник-шпигун «Малліган-1» майже три місяці не демонструє жодних ознак активності і просто обертається на навколоземній орбіті.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом