20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Комбінований удар ЗС РФ по Україні: зафіксовані влучання в низці областей, є поранені
Комбінований удар ЗС РФ по Україні: зафіксовані влучання в низці областей, є поранені

Комбінований удар ЗС РФ по Україні: зафіксовані влучання в низці областей, є поранені

Окупанти атакували обʼєкти енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській областях. За інформацією ДТЕК, ЗС РФ обстріляли три теплоелектростанції.

Вранці 8 травня Збройні сили Російської Федерації атакували Україну за допомогою ракет та дронів. Фокус розповідає, що відомо про наслідки обстрілу.

У пресслужбі "Укренерго" заявили, що противник ударив по обʼєктах енергетичної інфраструктури в низці областей.

"Росіяни завдали нового масованого ракетно-дронового удару по обʼєктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській областях", — йдеться у повідомленні.

У результаті атаки є пошкодження на обʼєктах генерації. Зокрема, було уражено обладнання на одному з обʼєктів "Укренерго" в центральному регіоні.

У ДТЕК зазначили, що ЗС РФ атакували три теплоелектростанції.

"Ворог обстріляв три наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки", — зауважили в компанії.

Обстріли в Київській області

Міський голова Броварів Ігор Сапожко повідомив, що в місті загорівся обʼєкт цивільної інфраструктури після ракетної атаки.

"Пошкодження отримали дві особи — жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н.", — сказав Ігор Сапожко.

За його словами, постраждалих госпіталізували до лікарні в стресовому стані та з пошкодженням кінцівок.

Сергій Попко, голова КМВА, розповів, що окупанти завдали по Києву удару із застосуванням крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55, випущених із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

"Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків", — сказав Попко.

Він наголосив, що всі ворожі повітряні цілі були знищені силами та засобами ППО в районі столиці. За попередніми даними, в Києві обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, що окупанти атакували область за допомогою дронів-камікадзе та крилатих ракет.

"В області працювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Водночас ⁠падіння уламків зафіксовано в 4 районах області", — сказав Руслан Кравченко.

За його словами, є постраждалі через падіння уламків. Зокрема, двох постраждалих (чоловіка та жінку) доставили до лікарні з численними пораненнями кінцівок й осколковими.

Крім цього, було пошкоджено лінії електромереж, в одному з сіл частково відсутня електроенергія. Також через уламки було зруйновано житловий приватний будинок і підсобне приміщення поруч, пошкодження отримали ще 14 будинків та авто.

Обстріли у Вінницькій області

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що окупанти атакували обʼєкти критичної інфраструктури.

"Ворог атакує обʼєкти критичної інфраструктури. Знаходьтесь в укриттях до кінця повітряної тривоги! На жаль є влучання", — сказав він.

Обстріли в Запорізькій області

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що окупанти масовано атакували Запоріжжя. Є влучання по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури та руйнування. Попередньо, обійшлося без постраждалих.

Обстріли в Кіровоградській області

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що в Олександрійському районі було пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури через ворожу ракетну атаку. Травму отримала 8-річна дитина.

"Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів", — сказав Райкович.

Обстріли в Полтавській області

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін розповів, що в регіоні зафіксоване влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури.

"Попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, маємо влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Після удару ворожого БПЛА виникла пожежа", — повідомив він.

За його словами, обійшлося без постраждалих.

Обстріли в Дніпропетровській області

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак сказав, що вночі ворог атакував ударними дронами типу Shahed-131/136 та різними видами ракет.

За його словами, українська ППО знищила чотири ракети та пʼять дронів у регіоні.

"Оборонці неба збили над областю 4 ракети та 5 шахедів. Дякую захисникам і захисницям, які трощать вороже залізяччя. На варті — вдень і вночі", — зазначив Лисак.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ворог атакував мирні міста за допомогою дронів-камікадзе типу Shahed, аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" та крилатих Х-101. За його словами, працювала система ППО, проте зафіксовані влучання в обʼєкти інфраструктури.

7 травня в Офісі генпрокурора зауважили, що близько половини північнокорейських ракет, які ЗС РФ запустили по Україні, вибухнули в повітрі та не досягли своєї мети.

Теги по теме
Обстрел энергетика пострадавшие ракета
Источник материала
Поделиться сюжетом