20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Microsoft розробив американській розвідці сервіс ШІ для аналізу надсекретних даних
Microsoft розробив американській розвідці сервіс ШІ для аналізу надсекретних даних

Microsoft розробив американській розвідці сервіс ШІ для аналізу надсекретних даних

Корпорація Microsoft розробила модель генеративного штучного інтелекту, повністю відокремлену від інтернету, спеціально для американської розвідки. За її допомогою спецслужби США можуть безпечно аналізувати надсекретну інформацію.

Про це пише Bloomberg.

За словами технічного директора Microsoft зі стратегічних місій і технологій Вільяма Чаппелла, це перший випадок, коли велика мовна модель на основні ШІ працює повністю відокремлено від інтернету.

Більшість моделей штучного інтелекту, зокрема ChatGPT від OpenAI, покладаються на хмарні сервіси для навчання та виведення закономірностей з даних, але Microsoft хотів надати розвідці Сполучених Штатів «по-справжньому безпечну систему».

«Це перший раз, коли ми маємо ізольовану версію — ізольована означає, що вона не підключена до інтернету та розташована у спеціальній мережі, доступ до якої має лише уряд США», — сказав Чаппелл.

Модель на основі GPT4 — статична й розміщена у хмарі. Це означає, що вона може читати файли, але не вчитися з них або з відкритого інтернету. Так, за словами Чаппелла, уряд може зберегти свою модель «чистою» і запобігти потраплянню секретної інформації на платформу. За його словами, теоретично доступ до ШІ матимуть близько 10 тисяч людей.

«Ви ж не хочете, щоб він навчався на запитаннях, які ви ставите, а потім якимось чином розкривав цю інформацію», — додав директор корпорації.

Microsoft працював над розробкою цього сервісу останні 18 місяців. Тепер він має пройти тестування й акредитацію американської розвідки.

Источник материала
Поделиться сюжетом