20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Microsoft створює секретну службу ШІ для спецслужб США
Microsoft створює секретну службу ШІ для спецслужб США

Microsoft створює секретну службу ШІ для спецслужб США

Корпорація Microsoft запустила призначену для спецслужб США модель генеративного штучного інтелекту на суперкомп’ютері повністю ізольованому від інтернету. Тепер Малдер та Скаллі зможуть безпечно використовувати сучасні технології для аналізу надсекретної інформації.

За словами представника Microsoft, вперше велика мовна модель генеративного ШІ на основі GPT-4 повністю відокремлена від інтернету. Більшість подібних моделей, включаючи ChatGPT від OpenAI, покладаються на хмарні сервіси для навчання та визначення закономірностей, але Microsoft хотіла надати розвідувальному співтоваристві США «по-справжньому безпечну систему».

Розвідувальні служби всіх країн розраховують, що генеративний ШІ допоможе в аналізі обсягів щоденно генерованої секретної інформації, що швидко зростають, але їм необхідно збалансувати звернення до великих мовних моделей з ризиком витоку або злому. Минулого року ЦРУ запустило службу, подібну до ChatGPT, для роботи з несекретними документами, але спецслужбам потрібно обробляти набагато більш конфіденційні дані.

«Йде гонка щодо впровадження генеративного ШІ у розвідувальні дані», — заявила помічник директора Центру транснаціональних та технологічних місій ЦРУ Шитал Патель (Sheetal Patel). — Перша країна, яка використовуватиме генеративну ШІ, виграє цю гонку. І я хочу, щоби це були ми».

Microsoft витратила 18 місяців на розробку та впровадження системи, включаючи капітальні доопрацювання існуючого суперкомп’ютера в Айові. Подана модель GPT4 є статичною, тобто вона може лише аналізувати інформацію, але не навчатися цих даних. Таким чином, уряд може зберегти свою модель «чистою» та запобігти витоку секретної інформації. Прогнозується, що доступ до системи отримають близько 10 000 співробітників зі спеціальним допуском. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом