Зараз сезон молодої картоплі знаходиться у самому розпалі. Хтось полюбляє вживати її у вареному вигляді з вершковим маслом та кропом, а хтось віддає перевагу цьому овочу у смаженому вигляді.
Ну а ми радимо звернути увагу на рецепт фудблогерки zhuravlina_cooking. У своєму Instagram вона опублікувала рецепт приготування молодої картоплі, який точно нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
- Молода картопля – 1,5 кг
- Сіль – 1-1,5 ч.л.
- Копчена паприка – 2 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Сухий часник – 1 ч.л.
- Олія – 60-70 мл
- Приправа до картоплі
Спосіб приготування
1. Маленьку або середню картоплю ретельно миємо та складаємо у каструлю з водою. Відварюємо до готовності приблизно 20 хвилин.
2. Олію поєднуємо зі спеціями та добре перемішуємо.
3. Зливаємо воду з картоплі та перекладаємо її у застелену пергаментом форму для запікання.
4. Заливаємо картоплю заправкою та добре перемішуємо, не пошкодивши овоч.
5. Випікаємо у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.
На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування молодої картоплі:
- Молода картопля у духовці
- Молода смажена картопля
- Молода картопля з грибами