20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нервова система дає збій: спортсменка назвала фатальну помилку, якої припускаються ухилянти на Тисі
Нервова система дає збій: спортсменка назвала фатальну помилку, якої припускаються ухилянти на Тисі

Нервова система дає збій: спортсменка назвала фатальну помилку, якої припускаються ухилянти на Тисі

Важливі всі показники – і перед запливом вони мають бути в нормі

Більшість чоловіків, які намагаються перейти чи переплисти Тису не розуміють наслідків для свого життя. Навіть у професійних спортсменів плавців перед стартом може наступити передстартове перезбудження – досить підступний стан. Він дозволяє отримати високі результати, але разом із цим несе певну загрозу, оскільки швидко виснажує ресурси організму.

Про це в інтерв'ю "Телеграфу" — "П'ять причин, чому не варто тікати з України через Тису" пояснила журналістка і спортсменка Анастасія Даугулє. Вона, як і більшість інших спортсменів у різні пори року перепливала Дніпро, Десну і інші українські ріки, але каже, що переплисти гірську річку Тису — високої складності навіть для досвідчених плавців.

За її словами, намагаючись переплисти річку збільшується ризик отримати травму, витратити нервові ресурси та перейти в режим апатії.

"Коли ми говоримо про нефахову людину, яку вночі привезли до річки, яка боїться плисти і боїться повернути назад, ситуація ще гірша", — каже вона.

А також додає, що наш організм, наша нервова система можуть дати збій. Важливі всі показники – і перед запливом вони мають бути в нормі. Щобільше – тут потрібно фахово прорахувати навіть коли і що ви вживаєте перед стартом, каже спортсменка.

"Важливо знати, як, що і коли правильно зʼїсти перед складним запливом, – говорить Анастасія Даугулє. – Яким має бути склад їжі, щоби і підтримувати сили, і повільно вивільняти енергію для тіла і водночас бути фізично легким і маневреним в екстремальних умовах. Важливо все — буквально кількість калорій і час прийому їжі"

"Тож уявіть собі стан організму, який був певний час у серйозному стресі, і якому перед запливом запропонували алкоголь — для хоробрості. Додаємо відсутність спорядження, холодну воду… отримуємо трагічний результат", — підсумувала спортсменка.

Зазначимо, що вздовж річки Тиса на Закарпатті встановлено огорожу з колючим дротом. Ймовірно, вона розрахована на те, щоб завадити ухилянтам від мобілізації намагатися вплав перетнути кордон з Румунією. Так, за інформацією радника міського голови тимчасово окупованого Маріуполя Петра Андрющенка, станом на квітень намагаючись вплав потрапити до Румунії загинуло 22 українці.Їх кількість продовжує зростати. Раніше "Телеграф" писав, що у понеділок, 6 травня, було знайдено одразу шість потопельників. За 7 травня з річки Тиси дісталитри потопельника.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом