19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Незамінні чи просто переоцінені? Топ-7 найдорожчих гравців УПЛ не з "Динамо" та "Шахтаря"
Незамінні чи просто переоцінені? Топ-7 найдорожчих гравців УПЛ не з "Динамо" та "Шахтаря"

Незамінні чи просто переоцінені? Топ-7 найдорожчих гравців УПЛ не з "Динамо" та "Шахтаря"

Після весняного оновлення даних на порталі Тransfermarkt, у топі найдорожчих гравців Української Прем'єр-ліги надійно закріпилися основні та резервні склади "Динамо" та "Шахтаря". Усіх цих футболістів ми відмінно знаємо - Сікан, Судаков, Матвієнко, Бондаренко, Ванат. Навіть Траоре, Марлон і Гомес тут. А хто заховався в топі за вартістю серед представників не грандів українського футболу? Про це розповідає OBOZ.UA.

Ілля Квасниця, "Рух" (1,8 млн євро)

21-річний вихованець "Руху" сьогодні - майбутній лідер львів'ян. У нього жодного пропущеного матчу в цьому розіграші; не всі на 90 хвилин, але Квасниці вистачає навіть неповних виступів, аби відзначитися результативною дією. Вистріливши 12-ма голами за молодь, Ілля рік тому отримав переведення до головної команди. Пограв небагато: лише один асист за 8 матчів. Другий же сезон феноменальний - завдяки його голам на початку сезону клуб назбирав очок, які дозволяють продовжувати битву за Лігу Конференцій. Зараз у нього 7 голів та 5 асистів в УПЛ, це найкращий результат серед гравців "Руху" та місце у Топ-10 бомбардирів усієї ліги.

Квасниця може пишатися тим, що забивав у Кубку, має голи у ворота "Шахтаря" та Англії за збірну, а матч проти "Оболоні" став першим, де вдалося відзначитися за системою гол+пас. Тransfermarkt не залишився осторонь: дебют вінгера в УПЛ спочатку оцінили на 150 тисяч євро, тепер же цінник за Квасницю вже майже 2 мільйони. В такому юному віці він дійсно близький до статусу одного з лідерів "Руху". Важливий фланговик і для молодіжної збірної, де допомагає атаці не лише власними голами. Такими темпами він не тільки значно підвищить свій цінник, а й потрапить на радари європейських клубів. Хто зна - може і на радар Реброва.

Олексій Гуцуляк, "Дніпро-1" (1,8 млн євро)

Перший із когорти "Дніпра-1" - Гуцуляк. Найрезультативніший на сьогодні гравець спортклубівців проводить найкращий сезон за команду, а для Максимова є незамінним на вістрі атак. Олексій добився повної довіри від усього тренерського штабу, адже із минулого літа нападник не пропустив жодної хвилини на полі. За це він подякував клуб дев'ятьма голами та двома передачами. Встиг вінгер пограти 20 хвилин і за збірну: в матчі проти БіГ за його участі Україна забила два голи та вирвала перемогу.

Кар'єра Гуцуляка зараз на топі: до "Дніпра-1" він потрапив після сезонів за "Карпати" та "Десну". Зліт Тransfermarkt оцінив у 1,8 мільйони євро. Водночас, вінгеру не вистачає голів на міжнародній арені, немає там і асистів. Здається, якщо за місяць дніпряни заскочуть в Лігу Конференцій, у лідера атаки буде більше шансів все ж розблокувати цю статистику. А це подарує ще більше підвищення розцінок.

Олександр Сваток, "Дніпро-1" (2 млн євро)

Напарник Гуцуляка на полі, Сваток, оцінений вже на кількасот тисяч більше. Два мільйони євро за захисника УПЛ - дійсно показник якості. За цим параметром він у топ-10 серед українських оборонців ліги. Вихованець дніпровського футболу свій стиль шукав і в "Зорі", і навіть у "Хайдуку". Втім остаточно місце Олександру вдалося знайти за "Дніпро-1". Центрбек відчутно впав в оцінках під час приходу до СК, але вирівняв їх і підняв методичними виступами, цього сезону - лише один матч не на 90 хвилин.

Значна конкуренція всередині команди за позицію захисника не викидає Сватка з позиції навіть під час травм, так захисник перевищив цифру у 100 матчів за спортклубівців. Його власний стиль - знаходити момент для підключення в атаку, так нещодавно зміг забити "Зорі". Значно успішніші його загравання за збірну: там у центрбека 5 виступів, навіть був кращим у груповому матчі проти Італії, вдало протистоявши Бареллі та К'єзі. Захисник "Дніпра-1" - ще один претендент на зростання вартості. Не за результатами в УПЛ, так за виступами на Євро.

Таллес, "Полісся" (2 млн євро)

Зимовий новачок "Полісся" спричинив вибух інформаційної бомби - склад амбітної команди поповнив чемпіон світу U-17 у складі Бразилії. За нього заплатили аж мільйон євро, що стало найдорожчим трансфером в історії клубу. Питання в тому, що житомирянам поки не вдалося використати креативні якості атакувального півзахисника на повну, команда посипалася та випала з боротьби і за медалі, і за єврокубки. Так, вони здобули кілька перемог і Таллес доклався першим асистом на Мустафаєва в матчі проти "Минаю". Але загальна ситуація в "Поліссі" тепер вражає лише відчаєм.

Після переїзду та березневої переоцінки від Тransfermarkt він не змінив свій цінник - залишилося два мільйони. На сьогодні півзахисник провів 9 ігор. Поки нічого особливого сказати про бразильця не вийде: лише кожна друга гра зі старту та звикання до нового чемпіонату у вибагливому кліматі. За результатами сезону, скоріш за все, Таллес залишиться при своїх: нема за що піднімати ціну, та й знижувати теж зарано.

Арсеній Багатов, "Зоря" (2 млн євро)

Єдиний гравець у топі, який представляє команду з підвалу таблиці. Ще на старті сезону "Зоря" ніколи б не змусила нас подумати про її надзвичайно низькі позиції, але вже що маємо, те маємо. Питання в іншому - із двома голами Батагов входить у трійку кращих бомбардирів луганського клубу. Це при тому, що в команді є кілька дійсно якісних атакувальних гравців. Саме така залученість до роботи попереду тримає оцінку 21-річного гравця на рівні два мільйони.

Буст вартості додав саме перехід до "Зорі": Арсеній проявив себе як сильного центрбека і минулого сезону відіграв у кожному турі. Цього розіграшу, навіть за нещадної зміни тренерів у луганців, до захисника немає питань. Лише травми забрали в нього можливість грати постійно навіть у єврокубках. Батагов має чудовий шанс отримати виклик до табору головної збірної, це забезпечує його працьовитість. Ще один акцент для Реброва, якому на Євро треба буде назбирати аж 26 гравців.

Богдан Михайличенко, "Полісся" (2,5 млн євро)

Коли ми говоримо про найдорожчого гравця "Полісся", не в першу чергу згадаємо про Михайличенка - немає голів, немає навіть асистів. Але варто зазначити, з якою історією він з'явився у складі житомирян: це така собі реінкарнація кар'єри після турне по різних клубах України та Європи. Вихованець столичного футболу швидко залишив "Динамо" та пішов шукати кращої долі, але по-справжньому запалив лише за "Зорю", навіть в "Андерлехті" не було стільки довіри. Оцінка у 2,5 млн євро означає місце у топ-30 УПЛ, враховуючи, що попереду половина складу "Шахтаря" та "Динамо".

Але слід зазначити, що це єдиний гравець у нашому рейтингу, оцінка якого просто зараз падає. "Полісся", мабуть, досить сильно вірить у здатність проводити виважені матчі, особливо після 14-ти жовтих за "Зорю" кілька років тому. Михайличенка запросили взимку і поки спокою немає: три жовті за вісім ігор, що для захисника критично багато; його грубість ледь не привезла пенальті у недільному матчі проти "Зорі". Подивимося, чи вийде він на вищий рівень наступного року.

Олександр Пихальонок, "Дніпро-1" (5 млн євро)

І знову до представників дніпровського футболу. Найдорожчий у складі "Дніпра-1", найдорожчий в УПЛ не зі складу грандів, шостий за цінником півзахисник чемпіонату - просто зараз це Пихальонок. Ще до лазарету Тransfermarkt оцінив його у 5 мільйонів євро за чуття до гольового пасу - головну перевагу опорника перед усіма футболістами дніпрян. Уже кілька турів він пропустив через травму, це посунуло Олександра з битви за кращого гравця турніру. А поборотися є із чим: 5 голів + 5 асистів із майже постійним стартом.

Він також має більше сотні матчів за "Дніпро-1", може похвалитися чудовим минулим сезоном і дуже сильним цим. Йому вдалося відзначитися в єврокубках, а голи у ворота грандів України дозволили б підняти вартість ще більше, ніж до 5 мільйонів. Але не факт, що цінник Пихальонок буде нарощувати вже в УПЛ: від зими обговорюють зацікавленість у гравці від "Жирони", влітку список може розширитися. Євро - чудовий привід продати себе до Європи, головне виграти конкуренцію на позиції.

Источник материала
Поделиться сюжетом