19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новий пакет допомоги для України: Данія виділить 33,5 мільйона євро
Новий пакет допомоги для України: Данія виділить 33,5 мільйона євро

Новий пакет допомоги для України: Данія виділить 33,5 мільйона євро

Що входить до пакета допомоги

Пакет допомоги зосереджений насамперед на захисті найбільш вразливих верствах населення. У тому числі дітях, які страждають від наслідків війни та потребують безпечного середовища, соціальної активності та підтримки для продовження навчання навіть під час війни.

Цим новим пакетом підтримки ми прагнемо забезпечити термінову гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп населення, що може врятувати їхні життя,
– заявив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

Як повідомляється, пакет включає базову гуманітарну допомогу, таку як: їжа, ліки, вода та житло, для українців, які постраждали найбільше від війни. Також будуть виділені кошти на утеплення житлових будівель перед настанням зими, а також на гуманітарне розмінування.

Як розподілиться фінансування?

Більшість фінансування буде розподілено через "стратегічних партнерів громадянського суспільства Данії, присутніх в Україні", решта – через спеціалізовані установи ООН.

Яку ще допомогу отримає Україна

У квітні Конгрес США ухвалив виділення довгоочікуваного пакета допомоги Україні на 61 мільярд доларів. Окрім потреб ЗСУ, пакет допомоги від США буде спрямований на інші цілі в Україні. Пані посол США в Україні Бріджит Брін Пакет розповіла, що виділення підтримки від Сполучених Штатів на 61 мільярд доларів має на меті:

  • допомогти перемогти Україні у війні проти Росії,
  • реформувати державу та наблизити її до ЄС і НАТО;
  • також він піде на роботу з підзвітністю американської допомоги.
Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом