19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ось усе, що ми знаємо про новий процесор Apple M4
Ось усе, що ми знаємо про новий процесор Apple M4

Ось усе, що ми знаємо про новий процесор Apple M4

Що відомо про M4

Створений за новим 3-нанометровим техпроцесом другого покоління, чип Apple M4 має чотири продуктивних і шість ефективних ядер, а також 10-ядерний графічний процесор. Що стосується потужності, Apple стверджує, що процесор M4 на 50% швидший порівняно з M2, а графічний процесор в чотири рази швидший.

Пропускна здатність пам'яті також була покращена до 120 гігабайтів на секунду, і вперше для лінійки iPad Apple додала підтримку динамічного кешування, апаратного прискорення трасування променів і апаратного прискорення затінення сітки. Крім того, Apple запевняє, що підтримує найкращу в своєму класі енергоефективність: M4 забезпечує таку ж продуктивність, як і M2, але при цьому споживає вдвічі менше енергії.


Apple M4 / Фото Apple

M4 також оснащений оновленим 16-ядерним нейронним процесором, який може виконувати до 38 трильйонів операцій в секунду для штучного інтелекту, що в 60 разів швидше, ніж перший NPU компанії A11 Bionic. Apple заявляє, що нейронний рушій M4 буде підтримувати і прискорювати такі завдання, як живі субтитри в реальному часі, ізоляція об'єктів під час зйомки відео в Final Cut Pro і автоматичне визначення музики в StaffPad.

Серед інших можливостей M4 – апаратне прискорення AV1, що є ще одним нововведенням для лінійки iPad, а також зниження вимог до пам'яті при виконанні завдань, що базуються на висновках.

Чип M4 від Apple буде доступний в першу чергу в нових 11- та 13-дюймових iPad Pro, які доступні для попереднього замовлення вже сьогодні до початку офіційних продажів, що розпочнуться 15 травня.

Теги по теме
Apple Гаджеты
Источник материала
Поделиться сюжетом